Vegà

‘Clafoutis’ vegà de cireres

Ara que comença la temporada de cireres, pot ser un bon moment per tastar noves maneres de gaudir-les. Tot i que a grapats són boníssimes, també es poden incorporar a receptes senzilles com aquest clafoutis vegà, una versió vegetal i més lleugera del clàssic francès.

Es prepara cobrint les cireres amb una massa líquida semblant a la de les creps. En aquest cas, en traiem el pinyol i les tallem per la meitat, perquè les postres siguin més còmodes de menjar.

És una recepta versàtil per aprofitar la fruita fresca, adaptable a cada temporada: amb maduixes, amb poma i canyella o amb albercocs i vainilla també queda deliciosa. Quina t’estimes més?

Ingredients

Elaboració

  1. Unta la safata d’enfornar amb l’oli, ben repartit, i reserva-la.
  2. Prepara el no-ou en un bol petit barrejant les llavors de lli amb l’aigua; deixa que reposi la mescla durant uns 10 minuts, remenant-la de tant en tant. Al cap de poca estona veuràs que és una passada la textura que obtens; reserva-la.
  3. Tot seguit, treu el pinyol de les cireres i talla-les per la meitat; col·loca-les a la safata ben repartides.
  4. Escalfa el forn a 180 °C amb calor per dalt i per baix.
  5. En un bol tamisa la farina, afegeix-hi la cúrcuma, el sucre i la sal, remena-ho i fes un forat al centre.
  6. Incorpora el no-ou i la beguda de soja, i amb una vareta integra-ho tot fins que no hi queden grumolls.
  7. Bat la barreja durant un parell de minuts per aportar-hi una mica d’aire.
  8. Aboca la massa líquida damunt de les cireres; han de quedar ben cobertes.
  9. Enllesteix amb el pessic de sucre per sobre i col·loca el motlle al centre del forn, damunt de la reixeta.
  10. Enforna-ho durant uns 40 minuts al centre del forn, fins que la massa estigui quallada i dauradeta per fora.
  11. Deixa que s’entebeeixi lleugerament i serveix-lo mentre encara sigui calent.

Míriam Fabà. Professora de cuina vegana i creadora de Veganeando