Companys de viatge

Blanxart: el gust autèntic de la xocolata ecològica

Les xocolates Veritas i Blanxart comparteixen molt més que sabor i qualitat: són fetes a la mateixa fàbrica, a Sant Joan Despí, on s’elaboren de manera artesanal, sense additius i amb un fort enfocament en l’origen del cacau.

Blanxart s’ha consolidat com una marca referent al mercat de xocolates ecològiques gràcies al seu compromís amb la qualitat, el sabor i la sostenibilitat. Amb una història que es remunta al 1954, la marca elabora els seus productes amb cacau d’orígens únics gràcies al mètode bean-to-bar.

Aquest procés comença amb una acurada selecció de faves de cacau, que processa fins a convertir-les en xocolata. D’aquesta manera, Blanxart és present a tota la cadena de valor de la producció, des de la tria del cacau fins a l’envasament.

“Som un dels únics productors a Espanya que elaborem les nostres receptes amb el mètode bean-to-bar, per això les nostres xocolates són úniques i d’una qualitat superior”.

Marta Conejero, responsable de qualitat de Blanxart.

Blanxart treballa amb cacau de les millors plantacions del món, seleccionant grans de regions com el Congo, el Perú, el Brasil, Nicaragua i la República Dominicana, entre altres països. Per aquest motiu, compta amb una matèria primera d’una naturalesa excepcional i amb un alt valor aromàtic i organolèptic.

Blanxart: el gust autèntic de la xocolata ecològica-companys de viatge-veritas

“És important separar els orígens del cacau perquè cadascun té el seu caràcter. No és el mateix un cacau d’una regió que d’una altra, per això no barregem cacaus d’orígens diferents per tal que la xocolata sigui d’alta qualitat”.

Marta Conejero, responsable de qualitat de Blanxart.

A més a més, la marca dona suport al comerç just establint relacions de confiança amb les cooperatives d’origen i garantint condicions dignes per als productors locals de cacau.

“Per a aquestes cooperatives és una assegurança treballar amb Blanxart, ja que establim relacions transparents. Es paga un preu just per cada collita i els productors tenen la certesa que el seu cacau acabarà en un producte de qualitat”.

Marta Conejero, responsable de qualitat de Blanxart.

Un dels aspectes que distingeix Blanxart és el seu curós procés d’elaboració de la xocolata. Després de la tria del cacau, els grans es torren a flama directa, un procés que s’ajusta minuciosament segons cada lot. Des dels seus inicis, aquesta és una de les senyes d’identitat de la marca que fa que la seva xocolata sigui única al mercat.

Blanxart: el gust autèntic de la xocolata ecològica-companys de viatge-veritas

Després, s’esclofollen els grans i s’elabora una pasta de cacau que es barreja amb sucre, mantega de cacau i, ocasionalment, llet, per elaborar cada recepta. Tot seguit, es fa el conxatge, un procés de dos dies en què un corró de pedra fa fregues a la xocolata perquè s’evaporin els àcids del fruit del cacau, es desenvolupin totes les aromes i quedi una textura molt més suau. Finalment, el producte es tempera i s’emmotlla per obtenir-ne la cristal·lització, textura i brillantor perfectes.

“A Blanxart mantenim aquesta ànima artesanal, amb receptes elaborades amb ingredients nobles, sense additius i sense gluten, tan sols amb cacau, mantega i sucre, amb la qual cosa les nostres receptes són veganes, excepte les modalitats amb llet”.

Marta Conejero, responsable de qualitat de Blanxart.

Blanxart aposta per la producció ecològica des dels seus inicis. La línia de xocolates ecològiques garanteix productes lliures de pesticides i fertilitzants de síntesi química, amb totes les garanties de la certificació corresponent. A més a més, la marca ha eliminat l’ús d’alumini i plàstic als envasos i ha optat per materials reciclables que tenen cura tant de la qualitat de la xocolata com del medi ambient.

“Des de fa temps vam decidir embolcallar la xocolata amb paper vegetal i evitar fer servir materials poc sostenibles, com el plàstic o l’alumini”

Marta Conejero, responsable de qualitat de Blanxart..

A Veritas i Blanxart compartim els mateixos valors i filosofia, i per aquest motiu caminem plegats per poder oferir la millor xocolata ecològica del mercat. Des de l’origen fins que arriba als nostres supermercats, les nostres xocolates han passat per un procés laboriós en què hi ha moltes persones que ofereixen la seva millor versió perquè puguis gaudir d’un producte de qualitat. Pur 100%, amb llet, ametlles, avellanes o amb el 72% de cacau, quin és el teu preferit?

T’ha agradat a aquest article? Troba’n més.

Troba aquests xocolates i més productes ecològics als supermercats Veritas.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

Vegaverde, pioners en el conreu de taronges fresques i ecològiques

Especialitzats en el conreu de cítrics ecològics, les finques de...

  • Companys de viatge

Família Torres: “Com més cura tenim de la terra, més bon vi aconseguim” – Companys de viatge

Aquest ha estat el lema de Família Torres durant generacions....

  • Companys de viatge

Dàtils medjoul ecològics d’Elx – Companys de viatge

De forma ovalada, color marró vermellós i carn molt tendra,...

  • Companys de viatge

Finca La Vall, fruites i verdures ecològiques i de proximitat

Situada a les Terres de l’Ebre, en un entorn privilegiat,...