La recepta dela setmana… Cassoletes de llimona i agar-agar, proposada per la ecoxef Mireia Anglada. L’agar-agar és un aliment molt ric en fibra, i per això ajuda a regular el trànsit intestinal de manera suau.
Ingredients per a la base de la massa sablée:
80gr de farina de fajol
80gr de farina de blat de moro
80gr de ametlla molta
40gr de sucre panela o integral
6gr de lli acabat de triturar fi
120ml d’oli de coco
60ml de xarop d’atzavara
20ml d’aigua
Sal
Per al farciment:
120ml de suc de taronja
100ml de beguda vegetal d’ametlla
80ml de suc de llimona
70ml de xarop d’atzavara
30gr de pasta pura d’ametlla
15gr de kuzdú
3gr d’agar-agar
1cp de ratlladura de llimona
Gerds al gust
Elaboració
Barreja en un bol el fajol, la farina de blat de moro, l’ametlla molta i el sucre.
Incorpora a la barreja el xarop d’atzavara i la llimona prèviament hidratada en aigua. Remena, afegeix-hi l’oli de coco semifós i barreja-ho bé.
Estén la massa ben fina entre fulls de paper de forn perquè es refredi.
Un cop freda, ja es pot tallar, col·locar en els motlles i enfornar durant 10 minuts a 160ºC.
Col·loca tots els ingredients del farciment en un cassó i remena’ls bé, fins a obtenir una crema homogènia.
Cou-ho fins que bulli i aboca-ho dins les cassoletes que has preparat anteriorment.