Postres

Cassoletes de llimona i agar- agar

La recepta dela setmana… Cassoletes de llimona i agar-agar, proposada per la ecoxef Mireia Anglada.
L’agar-agar és un aliment molt ric en fibra, i per això ajuda a regular el trànsit intestinal de manera suau.

Cassoletes de llimona i agar-agar - Receptes - Veritas

Ingredients per a la base de la massa sablée:

  • 80gr de farina de fajol
  • 80gr de farina de blat de moro
  • 80gr de ametlla molta
  • 40gr de sucre panela o integral
  • 6gr de lli acabat de triturar fi
  • 120ml d’oli de coco
  • 60ml de xarop d’atzavara
  • 20ml d’aigua
  • Sal

Per al farciment:

  • 120ml de suc de taronja
  • 100ml de beguda vegetal d’ametlla
  • 80ml de suc de llimona
  • 70ml de xarop d’atzavara
  • 30gr de pasta pura d’ametlla
  • 15gr de kuzdú
  • 3gr d’agar-agar
  • 1cp de ratlladura de llimona
  • Gerds al gust

Elaboració

  1. Barreja en un bol el fajol, la farina de blat de moro, l’ametlla molta i el sucre.
  2. Incorpora a la barreja el xarop d’atzavara i la llimona prèviament hidratada en aigua. Remena, afegeix-hi l’oli de coco semifós i barreja-ho bé.
  3. Estén la massa ben fina entre fulls de paper de forn perquè es refredi.
  4. Un cop freda, ja es pot tallar, col·locar en els motlles i enfornar durant 10 minuts a 160ºC.
  5. Col·loca tots els ingredients del farciment en un cassó i remena’ls bé, fins a obtenir una crema homogènia.
  6. Cou-ho fins que bulli i aboca-ho dins les cassoletes que has preparat anteriorment.
  7. Refrigera-ho a la nevera i decora-ho amb gerds.

Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!