Cassola de verdures amb espelta, un cereal altament energètic que destaca pel seu contingut en proteïnes d’alt valor biològic i per ser una gran font de minerals i vitamines del grup B.
Cassola de verdures amb espelta
Ingredients:
- 100 g d’espelta
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 1 ceba punxada amb 3 claus d’espècies
- 1 porro
- 3 fulles de bledes
- 1 cullerada sopera de tomàquet triturat
- 2 fulles de llorer
- 3 branquetes de farigola
- 2 grans d’all en oli d’oliva verge extra
- Pebre
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa l’espelta en remull (juntament amb la ceba punxada amb els claus) unes hores abans d’iniciar la cocció, amb tres vegades més d’aigua que el seu propi volum.
- Un cop comenci a bullir, allarga la cocció 30 minuts a foc suau. D’aquesta manera l’espelta quedarà cruixent per fora i tova per dins.
- Pela les pastanagues i talla-les a rodanxes, talla el porro a trossets i pica les bledes i les cebes.
- Cou les verdures per ordre, segons el seu temps de cocció.
- Sofregeix en una cassola l’all tallat a làmines i quan les verdures estiguin cuites, afegeix-les a la cassola i remou.
- Un cop l’espelta estigui cuita, afegeix el tomàquet triturat, la farigola, el pebre i la sal. Deixa-ho sofregir tot junt durant 2 minuts.
- Finalment, incorpora l’espelta a la cassola i barreja bé tots els ingredients.
Descobreix més receptes.