Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
La carxofa és un dels vegetals típics de la primavera pels seus beneficis depuratius del fetge. Segons la medicina tradicional xinesa, la carxofa té un gust amarg, considerat per refredar el cos. Per això es recomana a persones amb sobrepès i excés de calor. A més, ens ajuda a baixar el sucre en sang i el colesterol.
La xef Mireia Anglada et mostra la tècnica de cuina per netejar-la, cuinar-la en blanc, confitar-la i aprofitar-ne les fulles. Sempre tenint en compte la premissa de mantenir-ne intactes les propietats nutricionals.
Mentre les vas netejant, per evitar que s’oxidin, submergeix-les en un bol amb aigua i julivert, ja que té un enzim que evita l’oxidació del producte. També hi pots afegir un raig de llimona, però aportarà un gust més àcid.
Amb la cocció en blanc el que aconseguim és evitar que les carxofes s’enfosqueixin.
En comptes de bullir la carxofa en aigua, ho farem en oli. Per comprovar la temperatura a la qual està l’oli podem utilitzar un termòmetre o un all.
Com que aquest oli no ha estat sobreescalfat, es pot utilitzar per cuinar (per a una carn o un peix a la planxa, per a una vinagreta). A més, contindrà les fantàstiques propietats de la carxofa.
Prepara un brou depuratiu i desintoxicant que podràs prendre a qualsevol hora del dia.
La carxofa és una fulla amarga, però quan la bullim alliberem la inulina i el que aconseguim és que es converteixi en un aliment de gust dolç.
Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.
El bròcoli és un superaliment amb propietats antioxidants, ric en...
El tofu és una proteïna vegetal molt versàtil a la...
El miso blanc és un condiment alcalinitzant imprescindible per a...
El llevat nutricional caracteritza perquè té gust de formatge i...