Vegà

Canelons vegans

Els canelons vegans son una deliciosa alternativa 100% vegetal als clàssics canelons; el farciment de soja texturitzada i la cremosa beixamel de beguda de soja sorprendran a tothom, fins i tot els que no notaran la diferència fins que els ho expliquis en acabar d’assaborir-los.

Canelons vegans - Recepta - Veritas

Canelons vegans

Per a la beixamel:

Canelons vegans - Recepta - Veritas

Elaboració:

  1. Per preparar la beixamel, escalfa en una olla la beguda de soja, sense que arribi a bullir.
  2. En una altra olla, aboca-hi oli d’oliva fins que cobreixi la base i escalfa’l. A continuació, afegeix-hi la farina, remena-ho ràpidament amb la vareta per evitar que es formin grumolls i cou la farina durant un parell de minuts a foc mitjà-baix sense parar de remenar.
  3. Aboca-hi a poc a poc la beguda de soja, barrejant amb la vareta perquè vagi adquirint la textura cremosa que vulguis, i recorda que pots ajustar-la al teu gust afegint-hi més o menys líquid.
  4. Afegeix-hi la nou moscada, salpebra-ho, remena-ho una última vegada i reserva-ho.
  5. Hidrata les làmines per a canelons durant una hora o procedeix com s’indica a l’envàs.
  6. Entretant, escalfa una paella a foc mitjà i afegeix-hi la soja texturitzada amb l’aigua i el tamari. Barreja-ho, tapa-ho i cou-ho fins que la soja estigui tova.
  7. Afegeix-hi l’all en pols, les fines herbes, un polsim de pebre negre i remena-ho.
  8. Incorpora-hi el tomàquet natural triturat i tapa-ho de nou, perquè es faci a foc lent uns minuts més mentre la soja s’acaba de cuinar i absorbeix tot el suc.
  9. Afegeix una cullerada de beixamel al guisat de soja texturitzada i integra-ho bé; això li aportarà cremositat i consistència, la qual cosa facilitarà muntar els canelons.
  10. Col·loca una petita quantitat de beixamel a la base de la safata per enfornar, per evitar que s’enganxin els canelons i poder servir-los més fàcilment sense que es trenquin.
  11. Escorre les làmines i col·loca-les una al costat de l’altra. Reparteix el farciment a parts iguals, col·locant-lo a la part baixa de la làmina i reservant una mica de marge per tancar. Pots fer-ho amb una cullera o amb una mànega de pastisseria de boca ampla.
  12. Posa els canelons a la safata de forn i cobreix-los molt bé amb beixamel.
  13. Enforna’ls a 200 °C durant uns 20 minuts.
  14. Escampa-hi per sobre una mica de llevat nutricional i deixa que es torri lleugerament al grill del forn.

Texto: Xef i professora de cuina 100% vegetal Miriam Fabà (@veganeando).

Vols aprendre més receptes? Descobreix-ne més de veganes!