Canelons de bolets, l’alternativa vegetariana als tradicionals canelons del dia de Sant Esteban. Els canelons tenen aquesta màgia que enamora a primera vista. Amb el farcit de bolets, es converteixen en un plat sa i fàcil de cuinar.
Canelons de bolets
Ingredients:
6 plaques de lasanya
50 g de parmesà
Per al farcit:
1/2 ceba
1/2 porro
10 bolets xiitake
5 xampinyons
1 cullerada sopera d’orenga
5 cullerades soperes de salsa de tomàquet
1 got de brou de verdures
5 xampinyons Portobel·lo
1 branqueta de romaní
Sal
Pebre
Per a la beixamel:
100 ml de llet de coco
1/2 ceba
25 g de margarina
100 g de farina de blat integral
1/2 cullerada petita de nou moscada
Sal
Pebre
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Posa a hidratar les plaques de lasanya i reserva-les.
Comença preparant el farcit. Talla finament la ceba i el porro i escalfa’ls a foc lent.
Trosseja els bolets finament i afegeix-los a les verdures, juntament amb el brou i les espècies. Quan els bolets ja estiguin fets, afegeix-hi la salsa de tomàquet i deixa-ho coure un minut.
Per fer la beixamel, pica mitja ceba i escalfa-la amb la margarina en una olla uns minuts a foc lent. Incorpora-hi la farina i sense parar de remenar cou-ho durant uns minuts més.
Condimenta-ho amb la nou moscada, una mica de sal i pebre.
Per acabar, aboca-hi la llet de coco (que hauràs escalfat prèviament) a poc a poc i barrejant contínuament fins a aconseguir una textura cremosa.
Emplena les plaques de lasanya i enrotlla-les com si fossin canelons.
Col·loca els canelons en una safata de forn, cobreix-los amb la beixamel de manera abundant, empolvora’ls amb el parmesà i gratina’ls durant 8 minuts a 180ºC.
Prepara els nous plats seguint els vídeos de les receptes que preparen les bloggers amb les que col·laborem.
Contingut relacionat
Pasta
Canelons d’albergínia i tonyina
L'ecochef Mireia Anglada prepara uns canelons d'albergínia i tonyina, una...
Pasta
Lasanya vegana de plàtan a la bolonyesa
Lasanya vegana de plàtan a la bolonyesa. Anima't a preparar-la!...
Pasta
Macarrons amb tempeh
El tempeh conté proteïnes de gran valor biològic i és,...