Pasta

Canelons de bolets

Canelons de bolets, l’alternativa vegetariana als tradicionals canelons del dia de Sant Esteban. Els canelons tenen aquesta màgia que enamora a primera vista. Amb el farcit de bolets, es converteixen en un plat sa i fàcil de cuinar.

Canelons de bolets - Receptes - Veritas

Canelons de bolets

Ingredients:

  • 6 plaques de lasanya
  • 50 g de parmesà

Per al farcit:

  • 1/2 ceba
  • 1/2 porro
  • 10 bolets xiitake
  • 5 xampinyons
  • 1 cullerada sopera d’orenga
  • 5 cullerades soperes de salsa de tomàquet
  • 1 got de brou de verdures
  • 5 xampinyons Portobel·lo
  • 1 branqueta de romaní
  • Sal
  • Pebre

Per a la beixamel:

  • 100 ml de llet de coco
  • 1/2 ceba
  • 25 g de margarina
  • 100 g de farina de blat integral
  • 1/2 cullerada petita de nou moscada
  • Sal
  • Pebre

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.

Elaboració:

  1. Posa a hidratar les plaques de lasanya i reserva-les.
  2. Comença preparant el farcit. Talla finament la ceba i el porro i escalfa’ls a foc lent.
  3. Trosseja els bolets finament i afegeix-los a les verdures, juntament amb el brou i les espècies. Quan els bolets ja estiguin fets, afegeix-hi la salsa de tomàquet i deixa-ho coure un minut.
  4. Per fer la beixamel, pica mitja ceba i escalfa-la amb la margarina en una olla uns minuts a foc lent. Incorpora-hi la farina i sense parar de remenar cou-ho durant uns minuts més.
  5. Condimenta-ho amb la nou moscada, una mica de sal i pebre.
  6. Per acabar, aboca-hi la llet de coco (que hauràs escalfat prèviament) a poc a poc i barrejant contínuament fins a aconseguir una textura cremosa.
  7. Emplena les plaques de lasanya i enrotlla-les com si fossin canelons.
  8. Col·loca els canelons en una safata de forn, cobreix-los amb la beixamel de manera abundant, empolvora’ls amb el parmesà i gratina’ls durant 8 minuts a 180ºC.

Prepara els nous plats seguint els vídeos de les receptes que preparen les bloggers amb les que col·laborem.

Contingut relacionat

  • Pasta

Canelons d’albergínia i tonyina

L'ecochef Mireia Anglada prepara uns canelons d'albergínia i tonyina, una...

  • Pasta

Lasanya vegana de plàtan a la bolonyesa

Lasanya vegana de plàtan a la bolonyesa. Anima't a preparar-la!...

  • Pasta

Macarrons amb tempeh

El tempeh conté proteïnes de gran valor biològic i és,...