Saboroses i apetitoses, aquestes burgers de cigrons són molt nutritives i resulten ideals perquè els més petits de casa s’acostumin a menjar llegums sense protestar.
Els llegums són essencials per la seva elevada aportació nutricional. Són rics en hidrats de carboni d’assimilació lenta, que ens proporcionen energia de qualitat. A més, contenen proteïnes i vitamines del grup B. Els cigrons, en concret, destaquen per la seva elevada aportació de calci.
Gaudeix amb aquesta pràctica recepta vegetariana de la food blogger Rocío Montoya, de
Veggie Boggie.
Burgers de cigrons i porro
Ingredients:
Per al topping:
Elaboració:
- Pica finament els porros i la pastanaga.
- En una paella amb un rajolí d’oli d’oliva, sofregeix els porros, la pastanaga i el gra d’all fins que es daurin bé.
- Esbandeix i escorre els cigrons. Posa’ls en un recipient gran i aixafa’ls amb l’ajuda d’un morter fins a obtenir una pasta grumollosa.
- Incorpora-hi el sofregit, l’ou, la farina, la sal i les espècies, i barreja-ho molt bé amb una espàtula.
- Refrigera la massa durant una hora a la nevera.
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- Dona forma a les burgers, pinta-les amb una mica d’oli i col·loca-les en una safata de forn folrada amb paper vegetal i untada amb oli.
- Aprofita per rostir també una ceba tallada en rodanxes per al topping.
- Enforna les burgers durant 30 minuts, gira-les quan hagi passat la meitat del temps.
- Serveix les burgers de cigrons acompanyades de toppings variats.
Descobreix com preparar una hamburguesa de llenties amb salsa de kale.