Companys de viatge

Blau Cel i Blau Marí són els vins que t’aporten l’essència del Mediterrani

Què et ve al cap quan penses en el Mediterrani? Segurament bon temps, tardes tranquil·les amb les onades de fons, i el plaer senzill d’un aperitiu a l’aire lliure. Aquestes vibracions úniques, amb el seu clima caracteritzat per ser agradable i força estable i la seva gent acollidora, és la font d’inspiració de la col·lecció Vins de Costa del celler Vins Petxina, amb les seves joies líquides Blau Cel i Blau Marí.

El caràcter mediterrani en cada copa

La col·lecció Vins de Costa del celler Vins Petxina busca reflectir aquest caràcter mediterrani. I ho fa amb els vins Blau Cel i Blau Marí, un blanc i un negre fets amb el raïm de vinyes situades a només cinc quilòmetres del mar, a la costa de Tarragona. Concretament al poble de la Nou de Gaià, just darrere de les poblacions marineres d’Altafulla i Torredembarra.

La personalitat d’aquests vins

Tant el Blau Cel com el Blau Marí són vins amables i agradables, amb un bouquet de sabors i aromes rics, en què cap gust domina per sobre dels altres. El seu grau alcohòlic és inferior al dels vins fets més a l’interior. Aquest equilibri reflecteix la suavitat del clima mediterrani.

Dos vins que expliquen la costa tarragonina, el seu clima i la seva gent

El Blau Cel és un vi blanc elaborat amb les varietats locals xarel·lo (cartoixà) i macabeu, varietats tradicionalment plantades pels pagesos al Penedès per fer els seus caves. Provinent de vinyes velles, és un vi on segons l’època de l’any fa olor de flors d’ametller, llima o poma. Sovint et semblarà notar-hi el gust de la mel, o també de la sal del mar, gustos que reflecteixen el terreny on s’ha fet.

La combinació perfecta de la garnatxa amb el cabernet sauvignon

El Blau Marí és un vi negre fet amb les varietats garnatxa negra i cabernet sauvignon. La garnatxa és expressiva i molt aromàtica, i en destaquen els fruits del bosc i els fruits vermells. Però s’oxida amb rapidesa. Per això, el cabernet sauvignon la complementa a la perfecció. La seva solidesa empodera la garnatxa i la fa brillar més temps. També hi aporta aromes especiades i de sotabosc.

Un aire nou amb arrels mediterrànies

No, el cabernet sauvignon no és tradicional al Mediterrani. Però aquest és un mar on la barreja cultural és molt present. Per això aquesta varietat, que s’ha adaptat molt bé al territori, encaixa bé en un vi que vol reflectir l’essència mediterrània. Et recomanem acompanyar el Blau Cel i el Blau Marí amb plats de cuina mediterrània. Però també amb unes bones olivetes en una terrassa amb vistes al mar.

Text: Vins Petxina

T’ha agradat aquest article sobre vins ecològics? Descobreix-ne més.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

L’aperitiu perfecte de formatges amb vins blancs

Si hi ha dos productes artesanals i associats a la...

  • Companys de viatge

L’origen de la viticultura

La viticultura és el conreu de la vinya (Vitis vinifera),...

  • Companys de viatge

Com s’elabora un vi blanc?

Els vins blancs es poden produir a partir de diferents...

  • Companys de viatge

Com s’elabora un vi negre?

Un vi negre llest per degustar ha de passar per...