Vegà

‘Baos’ de seitan i tempeh

Ens encanta assaborir receptes d’altres països! Per això, us proposem aquests baos, uns panets al vapor farcits [IL1] amb picada vegetal de seitan i tempeh, perquè puguis gaudir d’un plat ple de gust. Pren-ne nota, que aquesta recepta està per llepar-se’n els dits!

Temps d’elaboració: 2 hores i 30 minuts
Dificultat: Alta
Racions: 2

Ingredients:

Per al bao:

Per acabar:

Elaboració:

Per als baos:

  • Barreja el llevat fresc amb l’aigua tèbia.
  • Fes un volcà amb la farina, el sucre i la sal i introdueix-hi els elements líquids.
  • Pasta-ho fins a formar una massa llisa i suau.
  • Deixa reposar la massa en un bol net, lleugerament greixat amb oli vegetal, tapa’l amb film i amb un drap i que reposi durant 1 hora.
  • Transcorregut aquest temps, divideix la massa en 8-10 trossos, segons la mida que vulguis, i forma’n boles.
  • Estira les boles i aplana-les amb la mà o el corró, donant-hi forma ovalada.
  • Impregna-les d’oli i plega-les per la meitat, fent discos amb forma de mitja lluna, i deixa-les reposar, cobertes amb un drap humit, durant aproximadament 30 minuts sobre un tros de paper de forn.
  • Cou les pastes a la vaporadora de bambú durant 10 minuts, retira-les del foc i deixa-les reposar uns minuts amb el vapor per estabilitzar-ne la massa.
  • Reserva la massa tapada amb un drap humit.

Per al farcit:

  • Sofregeix l’all juntament amb el gingebre i una cullerada d’oli de sèsam.
  • Tritura el seitan i el tempeh amb una forquilla.
  • Afegeix de seitan i tempeh picat a l’all i gingebre.
  • Afegeix-hi la salsa tamari i el xarop d’auró deixa uns segons i reserva-ho.
  • Omple els banys amb la picada i la pastanaga a la juliana.
  • Enllesteix amb el coriandre, l’alfàbrega i la menta fresca per damunt tallada gruixuda a la juliana.

Text: Vegetalia

T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més plats vegans.

Contingut relacionat

  • Vegà

‘Bowl’ de quinoa amb moniato i tofu cruixent

Un bowl és un plat equilibrat amb ingredients variats. En...

  • Vegà

Tempeh a la mexicana

No saps com aprofitar el tempeh a les teves receptes?...

  • Vegà

Amanida vegana amb seitan i tofunesa d’alfàbrega

A l’estiu venen de gust plats freds i refrescants, i...

  • Vegà

Gaspatxo ecològic de síndria

El gaspatxo és la sopa freda d’estiu per excel·lència. Fresc...