Consells

Aquestes festes, sobretaules dolces i ecològiques

El menjar és un dels elements característics de les celebracions de desembre, l’avinentesa perfecta per aplegar amics, familiars i coneguts i gaudir al voltant dels plats típics. Per això, durant els àpats les llars s’omplen de dolços festius com torrons, neules i polvorons.

En Navidad, sobremesas dulces y ecológicas-Consejos-Veritas

A les nostres botigues hi trobaràs una gran varietat de productes ecològics, des de bombons, passant per torrons, infusions, calendaris d’Advent, etc. Tots procedeixen de conreus ecològics i els elaborats tenen, com a mínim, el 95% de les matèries primeres d’origen agrari, ecològiques i sense ús d’OMG.

Si hi ha un dolç típic de Nadal, sens dubte són els torrons. Tot i que l’assortiment és ampli, hi destaquen els clàssics: el dur i el tou o de Xixona, elaborats a base d’ametlles moltes; el de crema d’ou i els de xocolata, ja sigui xocolata amb llet i ametlles o negre amb avellanes o ametlla. Tots s’elaboren artesanalment amb les millors matèries primeres. També estan disponibles sense gluten, sense lactosa o vegans.

Uns altres dolços tradicionals són les rosquilles de vi i anís i els assortits de polvorons, decorats amb sucre de llustre, amb un toc de canyella i llimona i aquella textura tan buscada que es desfà en menjar-te’ls.

Les galetes, els pans de pessic i les neules són dolços deliciosos per a la sobretaula. Els primers s’elaboren amb espècies típiques de l’època de Nadal, com el clau, la canyella i el cardamom, que ens transporten a una tarda a casa gaudint d’un cafè o un te acompanyats d’una manta o la llar de foc al fons. Les cruixents i lleugeres neules, tradicionals o banyades en xocolata, són el dolç perfecte i no et poden faltar a taula en aquestes festes.  

Al forn de pa és el dolç tradicional per excel·lència. Elaborem els nostres panettones amb una massa tipus brioix, amb massa mare i fermentació lenta. De panses i fruita confitada, xocolata negra i amb llet o matxa amb orellanes, tres dolços que no poden faltar a taula aquestes festes.

D’altra banda, els panettones ecològics Fraccaro arriben als nostres supermercats per donar sabor al teu Nadal: tradicionals, amb xocolata o amb fruits vermells. A més a més, als nostres supermercats hi trobaràs opcions sense gluten i veganes perquè no es quedi ningú sense tastar-los.

Són ideals per prendre després dels copiosos àpats principals o entre hores per les seves propietats digestives, i s’elaboren a base de plantes i espècies com el clau, la canyella, el cardamom o el gingebre, entre d’altres.

Els calendaris d’Advent estan dissenyats per comptar els dies des de l’1 fins al 24 de desembre, obrint una petita portella o compartiment que revela un regal. A les nostres botigues, podràs triar entre el clàssic calendari de xocolatines; entre una versió més innovadora de bombons farcits de crema d’avellanes, maduixes, cacauets, festucs, gerds o ametlles amb canyella, i d’un calendari d’infusions, que inclou 24 gustos diferents.

No t’oblidis que, sigui quin sigui el teu favorit, la millor opció és triar productes elaborats amb ingredients ecològics! Seran lliures de possibles restes de pesticides i de fertilitzants de síntesi química, no contindran ingredients transgènics i, a més a més, l’ús d’additius estarà molt limitat en comparació amb els no ecològics.

Ja pots descobrir els nostres productes ecològics per a aquestes festes a supermercats Veritas.

Contingut relacionat

  • Consells

Gaudeix d’un Nadal sa i conscient

És cert que, moltes vegades, les festes són sinònim d'excessos...

  • Consells

Com cuidar l’alimentació per Nadal

Les festes nadalenques, temps de celebració i retrobaments amb els éssers...

  • Consells

Sabor i passió per a aquestes festes

El desembre és el mes de les celebracions, de dinars...

  • Consells

Tronc de Nadal

El tronc de Nadal és un clàssic de la nostra...