L’amarant, un cereal amb un alt percentatge en proteïna. A més, és ric en minerals i afavoreix el desenvolupament de la memòria. La xef Mireia Anglada t’explica com utilitzar-lo a la cuina.
Aquest cereal, molt poc utilitzat a la cuina, té una propietat molt important per a la salut. Quan el cuinem deixa anar una densitat dins de l’aigua, una fibra que es diu mucílag. Aquesta fibra és imprescindible per a la nostra microbiota intestinal. També activa la producció d’anticossos, afavoreix el desenvolupament i la concentració mental, estimula l’alliberament de l’hormona del creixement, aporta més calci que la llet i és lliure de gluten i colesterol.
Amarant – Tècniques de cuina
Té un gust molt agradable i el pots fer servir per preparar croquetes, bases de canapès, cremes, sopes, etc., en funció de la quantitat d’aigua que hi afegeixis.
Compacte per a croquetes
Utilitza el mateix volum d’amarant i d’aigua.
Col·loca els ingredients dins del cassó, amb una mica de sal.
Quan comenci a bullir, tapa-ho i abaixa el foc.
Cou l’amarant durant 35-40 minuts.
Dona forma a la massa compacta. Mulla’t les mans, afegeix-hi les verdures que prefereixis i manipula l’amarant.
Diluït per a cremes
Augmenta la quantitat de líquid. En aquest cas, 1 mesura de cereal per 2 d’aigua. Si vols una textura més gelatinosa, augmenta el volum de líquid.
Col·loca els ingredients dins del cassó, amb una mica de sal.
Quan comenci a bullir, tapa-ho i abaixa el foc.
Cou l’amarant durant 35-40 minuts.
Utilitza’l com a base d’una sopa. Si prefereixes evitar la textura gelatinosa, tritura’l fins a obtenir-ne una crema.