Plena de vitamines i minerals, aquesta amanida refrescant d’estiu combina de manera equilibrada diferents tipus d’enciam i hortalisses. El resultat és un entrant lleuger i digestiu, perfecte per als dies més calorosos de l’any.
Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de Més que Lletuga.
Amanida refrescant
Ingredients:
- Fulles d’enciam maravella
- 1 grapat de canonges
- 1 cogombre
- Fulles d’enciam de fulla de roure
- 1 grapat de mongeta tendra
Per a la vinagreta:
- 1/2 llimona
- Fulles d’alfàbrega fresca
- 30 ml d’oli d’oliva verge extra
- 10 ml de vinagre de poma sense pasteuritzar
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Renta el cogombre i talla’l a làmines. Reserva-ho.
- Posa aigua a bullir i, quan bulli, escalda les mongetes durant 30 segons i posa-les ràpidament en aigua freda perquè quedin tendres i cruixent. Escorre-les en un colador i reserva-ho.
- Per fer la vinagreta pica unes fulles d’alfàbrega amb l’ajuda d’un ganovet i barreja-les en un tassó gros de vidre amb l’oli, el vinagre i el suc de mitja llimona.
- Tapa el tassó i agita’l perquè les aromes s’integrin.
- Renta sota l’aixeta les fulles d’enciam i els canonges i posa’ls en un bol per a amanida.
- Afegeix el cogombre lamita i la mongeta tendra ben escorreguda.
- La vinagreta es pot posar al mig del plat en un bol petit per decorar o bé servir-la a part.
Descubreix les nostres propostes d’amanides.