A banda d’afegir-hi nutrients, la fruita aporta un punt dolç i fresc a les amanides. La primavera és època d’albercocs, per això et presentem aquesta amanida amb aquesta fruita de temporada. Amb només quatre ingredients, té un gust espectacular.
Amanida de temporada amb albaricocs a la planxa
L’albercoc és una fruita de valor calòric baix-moderat. Destaca per la seva aportació de fibra i d’antioxidants, principalment β-carotens i vitamina C.
Talla l’albercoc a mitges llunes, no cal que siguin gaire fines. Escalfa una planxa o paella amb una mica d’oli i marca-hi els albercocs, volta i volta.
Mentre es fan, talla els tomàquets en formes irregulars i esmicola les fulles d’alfàbrega.
Per altra banda, prepara la vinagreta triturant tots els ingredients en un got mesurador.
Per servir-ho, col·loca els tomàquets en un plat, afegeix-hi els albercocs a la planxa, posa-hi pilotets de burrata per sobre, l’alfàbrega esmicolada i, finalment, la vinagreta.
I així tindràs una deliciosa amanida per a gaudir!
Text: Anna Torelló, dietista-nutricionista y creadora de @thehappyavocadooo.
T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més aquí.
Contingut relacionat
Receptes
Amanida de fajol, espinacs i cireres
Has preparat alguna vegada una amanida amb cireres? Saludables i...
Receptes
Amanida de meló
El protagonista d’aquesta completíssima amanida d’estiu és, sens dubte, el...
Receptes
5 idees d’amanides per a tota la família
Amb l’arribada de la calor, la dieta dels nens ha...
Receptes
Amanida de tofu fumat amb amaniment d’ametlles i pera
Amanida de tofu fumat, una proposta diferent i amb molts...