Amanida de síndria i formatge feta, una recepta deliciosa que combina el gust dolç i salat, que ens recomana Alina, de Green Mama. Resulta perfecta per prendre tornant de la platja, quan necessites reposar líquids.
De
l’hort de Carme Martí ens arriben dues varietats de síndries: la clàssica negra (de pell de color verd fosc i polpa vermella) i la ratllada verd sense llavors.
Encara que popularment la síndria està considerada una fruita, en realitat és una hortalissa que destaca pel seu elevat contingut en aigua i per les seves propietats diürètiques i depuratives.
Amanida de síndria i formatge feta
Ingredients:
Elaboració:
- Pela i trosseja les nectarines en grills i talla la síndria, l’alvocat i el cogombre (prèviament pelats) en daus. Reserva’ls.
- Posa una paella al foc i cuina lleugerament els grills de nectarina pels dos costats. Reserva’ls.
- Torra els pinyons en una paella vigilant que no es cremin. Reserva’ls.
- Col·loca en un bol per a amanida la síndria, el cogombre, les nectarines a la planxa, els pinyons, les fulles de menta fresca (que pots trencar amb les mans), l’alvocat i unes fulles de ruca salvatge. Esmicola-hi per damunt el formatge feta.
- Amaneix-ho amb una mica d’oli d’oliva i unes escates de sal i barreja bé els ingredients.
Descubreix les nostres propostes d’amanides.