Amanida de mongentes, una recepta senzilla, ideal per a qualsevol època de l’any i molt completa, gràcies a l’energia aportada per les mongetes i a la càrrega vitamínica i mineral de les hortalisses. Perfecta per menjar a casa o emportar-te a la feina.
El paté d’albergínia és de l’
Horta de Santa Clara, s’elabora a mà amb albergínies acabades de collir de l’hort i forma part d’un projecte agrosocial que dona feina a persones en risc d’exclusió social. Aquest paté té un 93% d’albergínia negra i és perfecte per acompanyar amanides, peix, carn, arròs, pasta, etc.
Gaudeix d’aquesta pràctica recepta de la foodbloger
Green Mama.
Amanida de mongetes i paté d’albergínies
Ingredients:
Elaboració:
- Passa les mongetes per aigua, escorre-les bé i posa-les en un bol gran.
- Renta i talla finament els ravanets, la ceba morada, el fonoll i les herbes aromàtiques i afegeix-los al bol.
- En una paella, torra les llavors durant uns minuts. Quan estiguin daurades, treu-les del foc, deixa-les refredar una mica, trosseja-les lleugerament i incorpora-les a la mescla anterior.
- Afegeix-hi un rajolí d’oli d’oliva, un polsim de sal, el suc de mitja llimona i una mica de pebre negre acabat de moldre i barreja bé tots els ingredients.
- En una safata de servir posa el paté d’albergínies a la base, l’amanida de mongetes damunt i decora-ho amb les fulles d’enciam variades. Si cal, afegeix-hi una mica més d’oli d’oliva o sal.
També et proposem aquesta
amanida de mongetes amb préssec i pesto de remolatxa.