Llegums

Amanida de llenties amb vinagreta

Amanida de llenties amb vinagreta, una opció pràctica que ens permet gaudir d’aquest llegum més enllà dels guisats tradicionals. Són molt nutritives i una inqüestionable font d’energia. Les llavors de gira-sol i els germinats li donen un toc diferent i refrescant. Aquesta recepta ens la facilita la xef Mireia Anglada.

Amanida de llenties amb vinagreta - Receptes - Veritas

Amanida de llenties amb vinagreta

Ingredients:

  • 400 g de llenties cuites
  • 1 carabassó
  • 2 pastanagues
  • 1 seitan
  • Germinats
  • Llavors de gira-sol
  • Vinagre d’umeboshi
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

  1. Talla el carabassó i les pastanagues a quadradets molt fins, posa’ls en un bol i deixa’ls macerar una hora amb vinagre d’umeboshi.
  2. Passat aquest temps, recupera les verdures i guarda el vinagre per fer una vinagreta.
  3. Barreja el vinagre de la maceració amb oli d’oliva i un grapat de llavors de gira-sol, tritura-ho i reserva-ho.
  4. Trosseja el seitan a porcions molt petites, unta-ho amb oli i introdueix-lo al forn a 180ºC durant uns quants minuts perquè perdi la humitat.
  5. Barreja les llenties cuites escorregudes amb el seitan, un altre grapat de llavors de gira-sol i les verdures macerades. Condimenta-ho amb la vinagreta i serveix-ho amb germinats.

Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!

Contingut relacionat

  • Llegums

Llenties amb cuscús de verdures

Llenties amb cuscús de verdures, una recepta completa a causa...

  • Llegums

Crema de llenties vermelles – Fastgood

Crema de llenties vermelles, una forma molt pràctica d'incloure en...

  • Llegums

Amanida de wakame, tempeh i germinats

Amanida de wakame, tempeh i germinats, preparada per la foodblogger Tere...