Amanida de llenties amb vinagreta, una opció pràctica que ens permet gaudir d’aquest llegum més enllà dels guisats tradicionals. Són molt nutritives i una inqüestionable font d’energia. Les llavors de gira-sol i els germinats li donen un toc diferent i refrescant. Aquesta recepta ens la facilita la xef Mireia Anglada.
Amanida de llenties amb vinagreta
Ingredients:
- 400 g de llenties cuites
- 1 carabassó
- 2 pastanagues
- 1 seitan
- Germinats
- Llavors de gira-sol
- Vinagre d’umeboshi
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Talla el carabassó i les pastanagues a quadradets molt fins, posa’ls en un bol i deixa’ls macerar una hora amb vinagre d’umeboshi.
- Passat aquest temps, recupera les verdures i guarda el vinagre per fer una vinagreta.
- Barreja el vinagre de la maceració amb oli d’oliva i un grapat de llavors de gira-sol, tritura-ho i reserva-ho.
- Trosseja el seitan a porcions molt petites, unta-ho amb oli i introdueix-lo al forn a 180ºC durant uns quants minuts perquè perdi la humitat.
- Barreja les llenties cuites escorregudes amb el seitan, un altre grapat de llavors de gira-sol i les verdures macerades. Condimenta-ho amb la vinagreta i serveix-ho amb germinats.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!