Una autèntica explosió de sabors i textures diferents que traspua vitalitat pels quatre costats.
Una amanida de kale i fajol plena de vitamines i minerals, que funciona perfectament com a entrant, però també com a plat únic d’un dinar o sopar lleugers.
Aquesta recepta te la proposa la foodblogger
Green mama.
Amanida de kale i fajol amb vinagreta de taronja
Ingredients:
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Pela l’alvocat, trosseja’l a daus petits i reserva’ls.
- Renta i talla la carbassa en forma de mitja lluna.
- Folra una safata de forn amb paper de forn i posa-hi damunt la carbassa amanida amb un rajolí d’oli d’oliva, un polsim de sal i la mel. Enforna-la fins que notis que estigui cuita i lleugerament daurada.
- Renta la coliflor, talla-la en ramets i condimenta-la amb oli, sal i garam masala.
- Si hi ha lloc a la safata de la carbassa, afegeix-hi la coliflor, però si no hi cap prepara una altra safata igual i enforna-la fins que estigui daurada i cuita.
- Cou una mesuta de fajol en dues mesures d’aigua durant uns 25 minuts a foc lent.
- Renta bé la col kale, eixuga-la amb un drap net i treu-ne el tronc del mig i algun nervi que notis que està més dur.
- Posa les fulles de kale esmicolades en un bol i fes-los un massatge amb el suc de mitja taronja i una mica de sal. Deixa-la reposar.
- Prepara la vinagreta amb mitja taronja, un polsim de sal, un rajolí d’oli i una mica de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé i reserva.
- Daura el caqui en una paella per tots dos costats.
- Torra les llavors en una paella o al forn, vigilant-les contínuament perquè es cremen ràpidament.
- En una safata gran, posa primer un jaç de kale i cobreix-lo amb el fajol, la carbassa, la coliflor, el caqui, les llavors torrades i l’alvocat. Escampa-hi una mica de sèsam negra, rega-ho amb la vinagreta i decora-ho amb uns grans de magrana.
Descubreix les nostres propostes d’amanides.