Pa de motlle de sègol, moniato, kale i alvocat, una recepta estupenda per a un brunch, proposada per la foodblogger Alba Niubo.
L’alvocat és ric en greixos saludables insaturats, que tenen la capacitat de reduir els nivells a la sang del colesterol “dolent” (LDL).
Pa de motlle de sègol amb moniato, kale i alvocat
Ingredients:
- 1 llesca de pa de sègol
- 1 moniato mitjà
- 1 alvocat
- 1 tomàquet madur
- 1 fulla de col kale
- 1/2 llimona
- 4c d’oli d’oliva
- Llavors de carabassa
- Sèsam torrat
- Pol·len
- All en pols
- Espècies variades
- Orenga
- Pebre negre
Elaboració:
- Neteja el moniato i talla-ho en trossos rectangulars de la mesura d’un dit. Afegeix-li espècies al gust i rega’l amb una cullerada d’oli d’oliva. Col·loca’l al forn a 180º, durant mitja hora.
- A la mateixa safata, posa el tomàquet, prèviament partit per la meitat i empolvorat amb orenga i pebre negre. Enforna’l durant 20 minuts.
- Mentrestant, aixafa l’alvocat juntament amb el suc de mitja llimona i reserva.
- Talla la col kale en trossos sense la tija. Amaneix-la amb llimona, all en pols i pebre negre. Reserva-la.
- Afegeix un rajolí d’oli d’oliva al pa de sègol i torra’l.
- Unta el pa torrat amb alvocat, posa a sobre la col kale i col·loca’l al centre del plat. Als costats, situa el moniato i els tomàquets al forn. Decora-ho amb unes llavors de carabassa, sèsam torrat i pol·len.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!