
Atenció al client
Horari: Dl-Dv: 9h-20h Ds: 9h-14h
(excepte festius)
(+34) 930 346 443

Compra en línia

Veritas
El quefir és un producte lacti obtingut a partir de la doble fermentació dels “grans del quefir”. Formen un aglomerat de microorganismes vius, llevats i bacteris, que actuen de dues maneres amb els components de la llet. D’una banda, provoquen la coagulació de la caseïna (la proteïna de la llet) i, de l’altra, transformen la lactosa (el sucre de la llet) en àcid làctic, diòxid de carboni i alcohol.
El quefir és la beguda fermentada més antiga que existeix. El nom procedeix del concepte keif, que significa ‘benestar’ o ‘viure bé’. Va ser descobert per casualitat pels nòmades del Caucas, quan transportaven llet per la regió. En un llarg viatge, van veure que la llet havia esdevingut una beguda espessa i lleugerament gasosa. Aquest descobriment més tard es faria una beguda tradicional i un valuós producte per a la salut.
En aquest sentit, el quefir és interessant per l’efecte probiòtic a la nostra microbiota intestinal, ja que aporta bacteris bons, reforça l’equilibri i ajuda a regular el trànsit intestinal. D’altra banda, a causa de la doble fermentació, conté menys lactosa, cosa que fa que sigui més digestiu.
Els lactis fermentats són productes alimentaris elaborats a partir de la fermentació de la llet per bacteris, llevats o fongs, com ara Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus thermophilus o altres bacteris àcid-làctics. Aquesta fermentació produeix canvis en la composició i les propietats de la llet i donen lloc a productes més digestius amb un gust, aroma i textura característics.
Realitzar quefir a casa pot ser una tasca fàcil si tens disponibilitat per tenir-ne cura. Pots aconseguir els nòduls de quefir a qualsevol botiga especialitzada en fermentació o demanar-los a algú que li hagin crescut en excés. I si no tens temps per dedicar-hi, el quefir ecològic de Veritas és la millor opció. De vaca o de cabra, cremós o bevible, tria el que més t’agradi.
Als nòduls de quefir no els agraden els metalls reactius, com ara el ferro, l’alumini o el coure. Com que durant la creació del quefir es genera un pH àcid, el contacte prolongat amb aquests metalls pot afectar-ne el gust, la qualitat i, fins i tot, generar toxicitat. Per això, assegura’t de fer servir un recipient, una cullera i un colador de plàstic o vidre per manipular-los. També pots fer servir acer inoxidable, ja que és un metal inert no reacciona amb els grànuls.
Anna Torelló, Dietista-Nutricionista / @thehappyavocadooo