Vegà

‘Bowl’ de quinoa amb moniato i tofu cruixent

Un bowl és un plat equilibrat amb ingredients variats. En aquesta recepta combinem proteïna vegetal, com el tofu, amb quinoa, moniato i brots vegetals. Una recepta senzilla i saborosa perquè en gaudeixi tota la família.

Dificultat: Baixa
Racions: 2

Ingredients:

Per al bowl:

Per al tofu cruixent:

Per a la salsa (opcional):

Preparació:

Prepara la quinoa:

  1. Escalfa el got de quinoa 1 minut al microones.

Fes el moniato al forn:

  1. Pela i talla el moniato a daus mitjans.
  2. Barreja’ls amb oli d’oliva, sal i pebre.
  3. Enforna’ls a 200°C durant 25-30 minuts o fins que siguin daurats i tendres.

Prepara el tofu:

  1. Pressiona el tofu per treure’n l’excés en líquid i talla’l a làmines.
  2. Marina les làmines a la barreja de salsa de soja, gingebre, all i oli de sèsam durant 15 minuts pel cap baix.
  3. Prepara una massa lleugera amb la farina i l’aigua.
  4. Passa les làmines marinades primer per la barreja líquida i després pel panko (o pa ratllat), i assegura’t que s’arrebossin bé.
  5. Fregeix-les en oli calent fins que siguin daurades i cruixents. Escorre-les sobre papel absorbent.

Munta el bowl:

  1. Serveix-hi una base de quinoa.
  2. Afegeix-hi el moniato al forn, els cirerols tallats per la meitat, els brots i el tofu cruixent.
  3. Ruixa-hi la salsa preparada o amb una mica més de salsa de soja si t’agrada una mica més salat.

Text: Vegetalia.

T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més plats vegans.

Contingut relacionat

  • Vegà

Tempeh a la mexicana

No saps com aprofitar el tempeh a les teves receptes?...

  • Vegà

Amanida vegana amb seitan i tofunesa d’alfàbrega

A l’estiu venen de gust plats freds i refrescants, i...

  • Vegà

Gaspatxo ecològic de síndria

El gaspatxo és la sopa freda d’estiu per excel·lència. Fresc...

  • Vegà

Gelat vegà de nata, xocolata i avellanes

Si et ve de gust un snack fresquet i saludable,...