Si et ve de gust un snack fresquet i saludable, que a més a més sigui 100% vegetal, sense gluten i ecològic, aquest gelat de nata, xocolata i avellanes t’encantarà. Aquest petit capritx és apte tant per a persones veganes com per a persones intolerants o al·lèrgiques a l’ou, a la llet i al blat. A més a més, amb aquesta base podràs crear altres sabors sense complicacions; prova canviant de fruita seca, amb festucs, per exemple, i també queda deliciós. Que els gaudeixis i bon estiu!
Hidrata els anacards en aigua calenta fins que siguin molt tous, escorre’ls i col·loca’ls a la gerra de la batedora.
Barreja la llauna de coco a temperatura ambient i afegeix-hi el contingut a la batedora juntament amb el xarop d’atzavara i la sal.
Tanca i tritura fins a obtenir una crema espessa i suau, sense grumolls.
Pica una mica la gerra perquè pugin les bombolletes, col·loca els bastonets als motlles de gelat i farceix-los.
Tapa’ls a pell amb paper antiadherent o amb film transparent, perquè no es formi una capa a la part que queda en contacte amb l’oxigen.
Congela’ls un mínim de 4 hores, fins que siguin completament sòlids, tot i que et recomano que siguin 8 hores o d’un dia per l’altre.
Pica les avellanes a trossos petits, desfés la xocolata i afegeix-hi les avellanes. Barreja-ho i col·loca la cobertura en un got alt i prim.
Desemmotlla els gelats i banya’ls un per un, fins a arribar a la unió amb el pal, perquè la cobertura sigui uniforme i no degoti el farcit en menjar-lo.
Deixa que s’assequi la cobertura un minut a temperatura ambient damunt de paper antiadherent i desa els gelats al congelador, en un recipient tancat.
Ja els tens llestos per gaudir-ne quan més et vingui de gust!
Míriam Fabà, professora de cuina vegana i creadora de veganeando.com
Contingut relacionat
Receptes
Postre Honesto
El teu moment de plaer saludable i ple de gust....
Receptes
Gelats ecològics per assaborir i gaudir a l’estiu
Els dies més calorosos de l’any ve de gust menjar...
Receptes
Iogurt de maduixa Veritas
A Veritas disposem d’una àmplia gamma de postres làctiques, les...
Receptes
Figues i dàtils ecològics, dues delícies per al teu rebost
Si et ve de gust alguna llaminadura, aquest setembre omple...