Receptes

Gelat vegà de nata, xocolata i avellanes

Si et ve de gust un snack fresquet i saludable, que a més a més sigui 100% vegetal, sense gluten i ecològic, aquest gelat de nata, xocolata i avellanes t’encantarà. Aquest petit capritx és apte tant per a persones veganes com per a persones intolerants o al·lèrgiques a l’ou, a la llet i al blat. A més a més, amb aquesta base podràs crear altres sabors sense complicacions; prova canviant de fruita seca, amb festucs, per exemple, i també queda deliciós. Que els gaudeixis i bon estiu!

Per a 16 gelats mini:

  • Hidratat o remullo: 8 hores
  • Elaboració: 20 minuts
  • Congelat: 8 hores
  • Dificultat baixa

Ingredients

Elaboració

  1. Hidrata els anacards en aigua calenta fins que siguin molt tous, escorre’ls i col·loca’ls a la gerra de la batedora.
  2. Barreja la llauna de coco a temperatura ambient i afegeix-hi el contingut a la batedora juntament amb el xarop d’atzavara i la sal.
  3. Tanca i tritura fins a obtenir una crema espessa i suau, sense grumolls.
  4. Pica una mica la gerra perquè pugin les bombolletes, col·loca els bastonets als motlles de gelat i farceix-los.
  5. Tapa’ls a pell amb paper antiadherent o amb film transparent, perquè no es formi una capa a la part que queda en contacte amb l’oxigen.
  6. Congela’ls un mínim de 4 hores, fins que siguin completament sòlids, tot i que et recomano que siguin 8 hores o d’un dia per l’altre.
  7. Pica les avellanes a trossos petits, desfés la xocolata i afegeix-hi les avellanes. Barreja-ho i col·loca la cobertura en un got alt i prim.
  8. Desemmotlla els gelats i banya’ls un per un, fins a arribar a la unió amb el pal, perquè la cobertura sigui uniforme i no degoti el farcit en menjar-lo.
  9. Deixa que s’assequi la cobertura un minut a temperatura ambient damunt de paper antiadherent i desa els gelats al congelador, en un recipient tancat.

Ja els tens llestos per gaudir-ne quan més et vingui de gust!

Míriam Fabà, professora de cuina vegana i creadora de veganeando.com

Contingut relacionat

  • Receptes

Postre Honesto

El teu moment de plaer saludable i ple de gust....

  • Receptes

Gelats ecològics per assaborir i gaudir a l’estiu

Els dies més calorosos de l’any ve de gust menjar...

  • Receptes

Iogurt de maduixa Veritas

A Veritas disposem d’una àmplia gamma de postres làctiques, les...

  • Receptes

Figues i dàtils ecològics, dues delícies per al teu rebost

Si et ve de gust alguna llaminadura, aquest setembre omple...