- Des de dins
Antonio Orozco: “El Postre Honesto no és un producte, és un somni”
A Veritas treballem constantment per oferir la millor alimentació possible...
- Des de dins
Postre Honesto
El teu moment de plaer saludable i ple de gust....
El maig del 2023, Antonio Orozco es va presentar a Veritas per explicar un projecte que li voltava pel cap: fer unes postres saludables i saboroses. Aquí va coincidir amb Silvio Elias, president i cofundador de Veritas, que de seguida es va afegir a la idea.
Dos anys després, el somni es fa realitat i llancem al mercat, de bracet amb el cantant, la nova gamma de la marca El Postre Honesto: una mousse de cacau, una pannacotta d’avellanes amb dues textures i una mousse de coco sobre coulis de pinya. Tres productes amb un baix contingut en sucre, sense gluten i sense lactosa (tot i que poden contenir-ne traces).
Aquest és un breu resum de la xerrada que van mantenir Antonio Orozco i Silvio Elias, el passat 12 de maig, a la presentació de les postres.
No et perdis la xerrada sencera.
Antonio: La gent et confia els seus fills cegament, i em pregunto: tu ets conscient del nivell de responsabilitat que suposa cada decisió que es pren a les oficines de Veritas? T’has posat a l’esquena l’aspecte, probablement, més important d’una família: la seva alimentació. Quin nivell! N’ets conscient?
Silvio: Sentim que ens agrada molt tenir cura de les persones. Tenim fills i tenim molts coneguts que en tenen. Sabem que l’alimentació és fonamental per protegir la salut de la gent que estimem. I això fa molts anys que ens mou. Som un grup humà meravellós. No soc només jo. Som 900 persones que cada dia ens llevem amb moltíssima passió. Volem fer les coses de manera honesta. Aixecar-se amb una raó de ser és la millor manera de viure. I nosaltres volem cuidar les famílies a través del que coneixem, que és l’alimentació. Si d’això se’n diu responsabilitat, benvinguda sigui.
A: Hi ha una frase que diu: “Has tastat l’amanida?”. Llavors respons: “És de Veritas”.
S: És meravellós.
A: Te n’adones? No és el mateix menjar-se una amanida que menjar-se una amanida de Veritas. És un adjectiu.
S: M’encanta que m’ho diguis.
A: Queda’t amb això. Heu tastat els pits de pollastre? Són de Veritas. És un altre nivell.
S: Quina meravella! La gent diu: “Què sou? Sou un supermercat ecològic”. Quan la gent diu això, jo responc: “No, això és el que fem. El que som és un grup de persones que vol millorar la salut de la gent”. Sempre mirem de ser la millor versió de nosaltres mateixos. Tu fa més de 25 anys que vas fent regals a la gent: regales emocions, regales moment, regales connexió. Em deies abans de la gravació que arriba un moment que això deixa de pertanye’t; tu escrius una cançó i el públic se’n fa l’amo, i d’alguna manera deixa de ser teva. Aleshores ets capaç de renunciar al teu ego i veure com vius la teva pròpia vida. Em sembla una cosa increïble.
A: En saben molt les cançons, perquè neixen de la veritat. Si aconsegueixes que una cançó tingui una vida, que aspiri a tenir un any com a mínim, la regues i en tens cura, li dones el seu moment i importància, aleshores aquella cançó potser acabarà traient flor. Això només pot passar si entens que les cançons tenen una vida totalment pròpia. És que s’ha demostrat, per activa i per passiva, que totes les coses que són importants a la vida l’únic que necessiten és temps. Vols que te’n posi un exemple? El Postre Honesto.
S: Sí, parla’m d’El Postre.
A: El Postre Honesto té més de 10 anys al meu cap, als meus dibuixos i als meus textos. El primer any, tothom es pensava que era boig. En realitat, El Postre Honesto per a mi ja és una forma de viure. 10 anys després, que avui la gent l’estigui tastant té a veure amb moltes coses. Probablement, és una de les meves millors cançons.
S: És amor pur.
A: Exacte. Jo no he parlat mai de diners en aquest projecte. Vull que si brilla per alguna raó, sigui perquè està fet amb amor.
S: Transmets tanta honestedat… I a mi em sorgeix un dubte que sempre t’he volgut preguntar: què va abans en el procés creatiu, la lletra o la música?
A: L’únic que importa en una gran cançó, i és el que marca la diferència per damunt de totes les coses, és tenir una gran història. Si no hi ha una gran història, no hi haurà cap cançó de res, tant se val com soni. La història que viu tothom i que, segons com la viu tothom, es converteix en cançó, i quan la cantes i algú l’ha viscut, és allà on passa que les ànimes d’alguna manera es connecten, no sé com. Aquesta és la màgia de la música. És un vehicle que obre portes, no demana permís.
S: Tu tens la història i l’expliques com ningú. Saps les paraules, els ritmes, la manera d’arribar.
A: Si tens una història bonica per explicar, la resta és molt fàcil.
S: Jo crec, Antonio, que tenim una història molt maca a explicar amb El Postre Honesto. I com amb les teves cançons, que creixen, es desenvolupen i floreixen, estic convençut que aquesta cançó també tindrà vida pròpia, es desenvoluparà, florirà i ho farem plegats.
A: La veritat és que em sento molt honorat i t’agraeixo molt que quan vaig venir a Veritas a presentar aquest projecte m’atenguessis i m’escoltessis. Em va recordar molt quan anava a presentar les maquetes a les companyies de discos. És un viatge i un somni fet realitat i t’agraeixo profundament el temps que hi dediques, tu i tot el teu equip, però sobretot l’amabilitat i l’estima amb què ho feu tot.
S: Ets una persona molt generosa i fa dos anys vas venir i ens vas fer un grandíssim regal, ens has fet un regal a tots i ara el que volem és que aquest regal sigui compartit, sigui per a tothom.
A: Segur que sí, perquè quan una mare o un pare té dubtes de què donar al seu fill, aquí té una solució més de totes les que proposeu.
S: Moltíssimes gràcies de tot cor, Antonio, i continuarem caminant junts.
A: Gràcies. Ah, i recorda: són les postres que et donaria la teva mare!