
Atenció al client
Horari: Dl-Dv: 9h-20h Ds: 9h-14h
(excepte festius)
(+34) 930 346 443

Compra en línia

Veritas
El fajol és un pseudocereal que no conté gluten i és, per tant, una opció excel·lent per a persones amb celiaquia o sensibilitat al gluten. Fins i tot el seu consum s’associa amb beneficis per a la salut, com la reducció del risc de diabetis, l’obesitat i les malalties cardiovasculars.
El fajol, o blat negre o cairut, no té res a veure amb el blat que coneixem, sinó que és un pseudocereal d’alta qualitat nutricional, ric en proteïnes i amb un perfil d’aminoàcids més equilibrat que el dels cereals. El seu alt contingut en fibra afavoreix el bon funcionament del trànsit intestinal. També proporciona vitamines i minerals, com ara manganès, coure, magnesi i fòsfor, a més de compostos bioactius com els flavonoides.
Si vols que el cereal s’activi, el pots deixar en remull durant unes 12-24 hores. Els grans activats són de més bon pair i més nutritius que les farines, perquè es conserven totes les parts i els nutrients del cereal. D’aquesta manera, podràs fer diversos plats, com ara unes creps de fajol.
Més enllà d’incorporar el fajol a pastissos o pans, hi ha moltes maneres de sumar-lo a la teva dieta. Fent-ne servir el gra sencer, la farina o els flocs, en pots fer risottos, farinetes, hamburgueses, coquetes i creps o afegir-lo a amanides, iogurts i batuts. Surt de la rutina i descobreix la diversitat de plats que pots fer amb aquest pseudocereal.
Text: Anna Torelló, dietista-nutricionista / @thehappyavocadooo
T’ha agradat aquest article? Descobreix més tècniques de cuina.