Makis de verdures i formatge; una recepta de nom i aspecte japonès, que resulta especialment atractiva per a preparar amb nens. Els encantarà netejar l’arròs i fer boles amb les mans. I, quan vegin el resultat, no podran esperar per començar a menjar.
Ingredients (24 unitats)
- 3 làmines d’alga nori
- Salsa de soja baixa en sal
Per a l’arròs:
- 210gr d’arròs de sushi
- 240gr de agua
- 25cl de vinagre d’arròs
- 18gr de sucre
- 7gr de sal
Per al farciment:
- 30gr de cogombre o alvocat
- 30gr de pastanaga
- 30gr de remolatxa
- 30gr de cabdell
- 30gr de formatge crema
Elaboració
- Col·loca l’arròs de sushi en un bol amb aigua i remena com si fessis un massatge durant 30 segons. Retira el líquid i fes la mateixa operació 4 o 5 vegades més, fins que l’aigua no surti blanquinosa.
- Bull l’arròs durant 35 minuts.
- Mentrestant, barreja el vinagre d’arròs, el sucre i la sal. Després, escalfa la mescla a 55ºC perquè es dissolgui i reserva-ho en fred.
- Un cop cuit l’arròs, posa-ho en una safata amb una pala i afegeix la barreja de vinagre.
- Col·loca un full d’alga nori damunt d’una estoreta de bambú amb la part més brillant cap avall. Amb les mans humides, fes una bola d’arròs i estén-la sobre el full de nori, deixant uns 3cm per la part superior sense cobrir d’arròs.
- Amb una mànega pastissera, posa una tira de formatge crema a la part central de l’arròs, i col·loca al llarg les verdures tallades a tires. Enrotlla-ho amb l’ajuda de l’estoreta.
- Una vegada formats els 3 rul·los, talla’ls a trossos i serveix-los acompanyats de la salsa de soja.
Pots trobar tots els productes per fer aquest maki de verdures a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!