Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
El sucre és a tot arreu: salses, galetes, sucs… Un consum excessiu, especialment en els infants, afecta la salut. En aquest article t’expliquem les raons per les quals és important reduir la ingesta de sucre en els més petits i algunes estratègies pràctiques per aconseguir-ho.
Reduir el consum de sucre en l’alimentació infantil no només beneficia la salut dels infants a curt termini, sinó que també els ajuda a desenvolupar hàbits saludables per a tota la vida. Amb petits canvis i un enfocament gradual, és possible millorar la qualitat de la seva dieta. La canalla no només estarà més sana, sinó que també tindrà més energia i aprendrà a gaudir d’una varietat de gustos i aliments.
És important reconèixer que no només els dolços i les llaminadures contenen sucre. Altres aliments comuns que consumeix la canalla poden tenir alts nivells de sucre. Entre aquests es troben:
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els infants no consumeixin més d’un 10% de les calories diàries en forma de sucres simples, i preferiblement reduir-los al 5%. Els sucres simples els consumim de manera natural i saludable cada vegada que mengem fruita i lactis, per la qual cosa no cal afegir sucre en cap quantitat. Si se’n consumeix, que sigui de manera moderada i ocasional.
1. Opta per aliments naturals
Substitueix sucs per fruites senceres: la seva fibra regula el sucre en sang i aporta sacietat.
2. Llegeix les etiquetes dels productes
Els ingredients com xarop, fructosa, mel, glucosa o melassatambé són formes de sucre. En revisar la llista d’ingredients i les etiquetes, podràs identificar i evitar productes amb excés de sucre.
3. Redueix gradualment el sucre en receptes casolanes
Si prepares receptes a casa, mira de reduir de mica en mica el sucre. La canalla té un paladar adaptable i es pot acostumar a gustos no tan dolços.
4. Reemplaça les begudes ensucrades per aigua o llet
L’aigua i la llet són opcions molt més saludables que els refrescos o sucs. Si al teu fill li costa d’acceptar aquesta transició, prova de barrejar aigua amb una mica de suc al començament i redueix gradualment la quantitat de suc.
5. Involucra la canalla a la cuina
Quan els infants participen en la preparació d’aliments, són més propensos a tastar menjars saludables. Anima’ls a preparar receptes de postres casolanessense sucre, com batuts de fruita fresca o iogurt natural amb fruites.
T’ha agradat aquest article? Troba’n més.
Text: Júlia Farré
Gràcies al sistema de recompensa del cervell, sentim l’impuls de...
L’alimentació infantil és fonamental per al creixement i desenvolupament dels...
L’alimentació és un factor clau perquè els teus fills puguin...
L’alimentació infantil és un pilar fonamental per al creixement i...