Aprèn a llegir etiquetes

Aprendre a llegir les etiquetes dels aliments t’ajuda a controlar el que consumeixes, a evitar ingredients innecessaris i a escollir opcions que et facilitin aconseguir els teus objectius de benestar. Per això t’ajudem a saber com interpretar una etiqueta d’aliments.

Aprèn a llegir etiquetes - Veritas

Els ingredients del producte es mostren ordenats de més a menys quantitat. L’ideal és buscar ingredients que reconeguis i evitar els que tinguin noms llargs o difícils de pronunciar.

La taula nutricional conté informació sobre els nutrients que aporta l’aliment, com ara calories, greixos, sucres i sodi.           

  • Sucres: un producte és baix en sucre si no supera els 5 g / 100 g i els 2,5 g / 100 ml. A més a més, recorda que el sucre té altres noms, com ara sucre de canya, mel, xarop, fructosa, sacarosa, glucosa, suc concentrat, lactosa, estèvia, maltosa, poliols (xilitol, maltitol i sortbirol), eritritol, sucralosa, dextrosa, sacarina, maltodextrina, aspartam, etc.
  • Fibra: l’aliment és font de fibra si en conté ≥ 3 g / 100 g, i és ric en fibra si en conté ≥ 6 g / 100 g.
  • Greixos: un producte és baix en greix si en conté menys de 3 grams per cada 100 grams.
  • Greixos saturats: el producte és baix en greixos saturats si en conté < 1,5 g / 100 g i < 0,75 g / 100 ml. A més a més, és important saber-ne la procedència (animal, vegetal, hidrogenat…).
  • Sal: l’ús de la sal es recomana que en productes elaborats sigui < 1,2 g / 100 g.

Els segells als productes són una garantia que compleixen amb certs estàndards de qualitat i producció.

L’Eurofulla, per exemple, garanteix que un producte és ecològic i que ha estat produït a Europa. I hi ha altres segells comuns que t’indiquen que el producte és sense gluten (per a persones amb celiaquia), vegà (sense ingredients d’origen animal), vegetarià (sense carn ni peix) i sense lactosa (per a persones intolerants a la lactosa).

Buscar l’origen del producte a l’etiqueta fa que les teves eleccions siguin més conscients. A més a més, t’informa sobre la seva qualitat i les condicions de producció.

Aprèn més sobre com llegir etiquetes amb els nostres articles.