Aquests farcellets de pollastre i verdures són un entrant saludable, vistós i molt gustósamb què podràs sorprendre familiars i amics! En aquesta recepta et proposem preparar-los amb col llisa, tot i que amb col llombarda també queden fantàstics. Tria la varietat de col que sigui de temporada i que més t’agradi!
Pela la ceba i talla-la a daus petits, talla la col a tires ben fines, trosseja el xiitake i ratlla la pastanaga.
Amb unes tisores, talla el pit de pollastre a tires fines i petites.
Escalfa una paella amb oli i salta la ceba amb 1 culleradeta de sal durant 10 minuts.
A continuació, afegeix la col, el xiitake i la pastanaga i salta-ho 10 minuts més fins que les verdures siguin ben tendres.
Afegeix-hi el pollastre, la cúrcuma, el comí, pebre negre al gust i un raig de salsa tamari. Barreja-ho i salta-ho 2 o 3 minuts més fins que el pollastre sigui cuit.
Escalfa el forn a 200 °C, a dalt i a baix.
Talla les oblees de paper d’arròs per la meitat.
Omple un plat fondo amb aigua calenta.
Submergeix una meitat de paper d’arròs dins l’aigua calenta durant uns segons perquè s’estovi i, després, col·loca’l ben estès al damunt d’una superfície.
Farceix-ho amb 1 cullerada del saltat de verdures i pollastre i embolica-ho formant un farcellet (tanca’n primer els extrems i després acaba de donar-hi forma rodona).
Repeteix el mateix procediment fins a crear tots els farcellets.
Col·loca els farcellets sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal, decora’ls amb llavors de sèsam pel damunt i cou-los al forn durant 20 minuts.
Mentrestant, prepara la salsa barrejant tots els ingredients.
Serveix els farcellets en un plat juntament amb la salsa i decora-ho amb julivert picat per sobre.
Recepta elaborada per Gina Estapé, nutricionista-dietista a @myhealthybites.