Vegà

Estofat de Nadal de seitan

Elaborat amb ingredients ecològics, aquest estofat de Nadal de seitan és una opció plant-based perfecta si busques calidesa i sabor en una taula festiva.

Estofado navideño de seitán - Recetas - Veritas

Estofat de Nadal de seitan

Amb un toc de vi negre, miso i herbes, s’aconsegueix un guisat aromàtic i ple de profunditat, ideal per a dies freds. Acompanyat d’un cremós puré de patates, cada mos combina textura i saó en un plat reconfortant i ple de matisos que sens dubte serà un èxit per a tothom, vegans o no, al volt de la taula.

· 500 g de seitan

· 1 ceba a daus

· 2 pastanagues mitjanes a daus

· 1 branca d’api picat

· 2 dents d’all picats

· 150 g de xampinyons a quarts

· 4 patates mitjanes

· 100 ml de llet vegetal

· 300 ml de vi negre

· 500 ml de brou vegetal

· 100 g de tomàquet fregit

· 1 cullerada de maizena

· 1 cullerada de miso

· 1 branquilló de farigola fresca

· 1 branquilló de julivert fresc

· 2 fulles de llorer

· 4 cullerades d’ oli d’oliva verge extra

· 1 culleradeta de pebre vermell ahumat

· ½ culleradeta de xili molt (opcional)

· ½ culleradeta de nou moscada

· Sal i pebre al gust

1- Talla el seitan a daus d’aproximadament 2 cm i marina’ls en un bol amb el pebre vermell, el pebre, el xili molt i una cullerada d’oli d’oliva. Deixa que reposi 20 minuts pel cap baix.

2- Escalfa una olla ampla amb una cullerada d’oli i daura els daus de seitan per tots costats. Retira’ls i reserva’ls.

3- A la mateixa olla, afegeix-hi una altra cullerada d’oli i sofregeix la ceba durant uns 3 o 4 minuts.

4- Incorpora-hi l’api, la pastanaga i l’all, i cou 5 minuts més.

5- Agrega-hi els xampinyons, el tomàquet fregit, les fulles de llorer i l’alfàbrega i torna-hi a posar el seitan daurat.

6- Aboca-hi el vi i deixa-ho reduir uns 5 o 6 minuts fins que s’evapori l’alcohol.

7- Dilueix la cullerada de maizena en 50 ml del brou vegetal i afegeix-lo a l’olla juntament amb la resta del brou i el miso.

8- Cuina-ho a foc baix durant 20-25 minuts o fins que l’estofat s’espesseeixi i els gustos s’integrin.

1- Pela les patates, talla-les a daus i cou-les en aigua amb sal fins que estiguin tendres.

2- Escorre-les i aixafa-les.

3- Afegeix-hi una cullerada d’oli d’oliva, la llet vegetal, el pebre negre i la nou moscada.

4- Ajusta la sal al gust i reserva’l fins al moment de servir.

Finalment, serveix l’estofat acompanyat amb el puré de patates i finalitza amb julivert fresc picat. Llest per gaudir-ne!

Recepta: Chef Christopher Wilson – El Brasas

T’ha agradat aquesta recepta vegana? Troba’n més.

Contingut relacionat

  • Vegà

Keftes de llenties i bolets

Les keftes són una preparació típica de diverses cuines de...

  • Vegà

Tofu cruixent a la barbacoa

Descobreix tofu cruixent a la barbacoa! Una recepta vegana i...

  • Vegà

Torró vegà de xocolata cruixent

Una recepta facilíssima perquè gaudeixis d'un saludable torró vegà de...

  • Vegà

Seitan amb verdures i salsa de cervesa

Seitan amb verdures i salsa de cervesa, un guisat deliciós...