Els cinnamon rolls són una moda que no passa mai: esponjosos, amb el punt just de dolçor, torradets… Per això versionar-los per a la tardor sempre serà un encert!
‘Cinnamon rolls’ de carbassa
Podríem anomenar-los pumpkin rolls mantenint el punt just de canyella, que també hi encaixa molt, tant amb els ingredients com amb l’estació de l’any. La recepta d’avui és senzilla i amb un amassament ràpid, per poder-la tenir feta en una tarda de tranquil·litat a casa.
Talla la carbassa en rodanxes de 2 cm, retira’n les llavors, col·loca-la en una safata de forn amb una mica d’oli i sal i cou-la 1 h a 180°.
Un cop cuita, pela la carbassa i tritura’n la polpa. Barreja-hi tots els ingredients del farcit en calent i reserva.
Barreja tots els ingredients de la massa i pasta’ls fins que siguin homogenis. Al principi s’enganxarà a les mans, però si pastes més, al cap de 10 minuts quedarà llisa. Tapa-la amb un drap i deixa-la reposar 10 minuts.
Estira la massa amb una mica d’oli, en forma de rectangle de 20 × 40 cm. Unta el farcit per tota la superfície i enrotlla pel costat llarg. Et quedarà un cilindre llarg.
Talla el cilindre en rodanxes de 2 cm i ves-los col·locant a la safata de forn amb l’espiral cap amunt. Deixa’ls fermentar, tapats amb un drap, durant 30 minuts.
Cou-los a 180° durant 25 minuts.
Aboca-hi el glacejat per sobre en calent i, si pots, menja-te’ls tebis!