Receptes

‘Bibimbap’ amb ingredients de temporada

El bibimbap (비빔밥 en coreà, de 비빔, bibim, ‘barrejar’, i 밥, bap, ‘arròs al vapor’, per la qual cosa vol dir ‘arròs barrejat’) és un plat típic tradicional coreà.

‘Bibimbap’ amb ingredients de temporada - Recetas - Veritas

‘Bibimbap’ amb ingredients de temporada

Consisteix en un bol d’arròs acabat de fer al vapor amb un assortiment de verdures assaonades, proteïnes com la vedella marinada o el tofu i un bon greix com un ou ferrat o el rovell de l’ou.

Esbandeix l’arròs amb aigua tres vegades i afegeix-hi una tassa d’aigua mineral per coure’l amb una arrossera elèctrica. Si no en tens, pots coure l’arròs al vapor fent servir una olla en el seu lloc seguint aquestes passes:

  1. Posa l’arròs en remull durant 30 minuts.
  2. Fes que arrenqui el bull a foc mitjà-alt amb una tassa d’aigua mineral per part d’arròs.
  3. Abaixa el foc al mínim i deixa’l coure durant 15 minuts.
  4. Apaga el foc i deixa-ho reposar tapat 5 minuts més perquè l’arròs absorbeixi el vapor restant.
  1. Talla el cogombre en rodanxes fines fent servir una mandolina o un ganivet esmolat.
  2. Empolsima-hi mitja cullerada de sal marina perquè les rodanxes de cogombre s’estovin.
  3. Deixa que el cogombre reposi amb la sal durant 10 minuts.
  4. Asseca el cogombre salat.
  1. Talla la pastanaga en juliana, la col en rodanxes fines i una albergínia en bocins de la mida del dit índex.
  2. Cou al vapor les pastanagues, la col i l’albergínia en una vaporadora amb aigua bullent durant 5 minuts.
  1. Talla el tofu ferm en daus petits i marina’l amb una cullerada de salsa de soja sense gluten i una culleradeta d’all en pols o all picat (1 dent aproximadament).
  2. Sofregeix els bolets i el tofu marinat.
  1. Posa en remull les algues seques com el wakame en un bol i les hi deixes 10 minuts.
  2. Cou les algues, remullades prèviament, en aigua bullent durant 1 minut, escorre l’aigua i deixa refredar les algues en un colador durant 5 minuts.
  3. Condimenta les algues amb sal, xarop d’agave, vinagre de poma i oli de sèsam torrat, i barreja-ho bé amb la mà.
  1. Barreja la salsa de soja sense gluten, l’oli de sèsam torrat i el xarop d’agave.
  1. Finalment, per muntar el plat, primer posa l’arròs al vapor en un bol i cobreix-lo amb les verdures i la resta dels ingredients. Tot seguit, posa amb cura un rovell d’ou o un ou ferrat al mig del bol.
  2. Empolsa-hi llavors de sèsam torrat i ruixa la salsa bibim per sobre.
  3. Per acabar, barreja tots els ingredients, incloent-hi l’arròs i els amaniments, i gaudeix-lo amb algues seques assaonades gim (김).

*Com que probablement et sobraran verdures després de menjar bibimbap, pots conservar-les cuites al frigorífic i consumir-les en un termini màxim de 3 dies.

**Pots assaonar amb sal les verdures, com la pastanaga, la col i l’albergínia, després de coure-les al vapor. Tot i això, també pots fer servir sal per assaonar els bolets i les algues cuites, encara que després afegiràs la salsa bibim al plat, que ja és prou salada. A més a més, pots embolicar cada cullerada d’arròs amb un tros d’alga seca assaonada per donar-hi més gust.

Text: Dasom Kim, creadora de contingut sobre menjar coreà a @dadumtable.

T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més receptes saludables.

Contingut relacionat

  • Receptes

Fideus freds: ‘chogye-guksu’

Juliol i agost són uns dels mesos més calorosos de...

  • Receptes

Sopa de miso amb tofu daurat

Tant el miso com el tofu estan elaborats a partir...

  • Receptes

Fideus japonesos amb tempeh i verdures

Fideus japonesos amb tempeh i verdures, una recepta senzilla que combina...

  • Receptes

Ramen de maitake, espinacs i ou

Enriqueix els típics fideus japonesos o ramen amb maitake, un...