Juliol i agost són uns dels mesos més calorosos de l’any a Corea, així que hi ha diversos menjars tradicionals coreans per gaudir a l’estiu, com ara els fideus freds chogye-guksu (초계 국수).
Gaudeix del bon temps tenint cura de la teva salut i la de la teva família amb aquests nutritius i sans fideus coreans d’estiu.
Fideus freds: ‘chogye-guksu’
Chogye (초계) és la combinació de paraules vinagre i pollastre, mentre que guksu (국수) és el terme que designa els fideus en general a la cuina coreana. El chogye-guksu està fet amb brou de pollastre, amanit amb vinagre i condimentat amb salsa de mostassa groga, i és perfecte per a aquest calorós estiu.
Ingredients (per a 2 racions)
Ingredients del brou:
Ingredients de la cobertura:
Ingredients de la salsa per a la cobertura:
Ingredients de la guarnició:
Elaboració
Brou chogye (초계):
- Barreja tots els ingredients del brou en un bol.
- Fica’ls al congelador perquè es refredin durant almenys 30 minuts.
La cobertura:
- Posa el pit de pollastre en una olla amb aigua, afegeix-hi les fulles de llorer i els grans de pebre negre i fes que bulli l’aigua a foc mitjà-alt.
- Quan arrenqui el bull, cou-ho 5 minuts, redueix el foc a nivell baix i tanca la tapa. Cou a foc lent durant 15 minuts.
- Mentrestant, pica la col blanca i el cogombre en juliana, i finalment el coriandre.
- Barreja tots els ingredients de la salsa per a la cobertura en un bol i reserva-ho.
- Quan el pit de pollastre estigui cuit, deixa que es refredi i esmicola’l amb la mà.
- Tot seguit, barreja lleugerament el pit de pollastre, el cogombre, la col i el coriandre. Després, ajunta’ls amb la salsa.
Coure els fideus:
- Bull els fideus d’arròs tailandesos en aigua bullent i esbandeix-los amb aigua freda per escorre’ls.
Muntar el plat:
- Col·loca els fideus en un bol i aboca el brou sobre els fideus.
- Posa-hi a sobre els ingredients barrejats, els cirerols i un ou dur tallat per la meitat.
¡ Y així tindràs el teu deliciós plat de fideus freds per aquest estiu!
¿T’ha agradat aquesta recepta? Troba més aquí.
* Veritas t’ofereix brou de pollastre sa i sense additius, cosa que t’estalvia temps, però si el prefereixes casolà, pots elaborar-lo fent servir ossos de pollastre des de zero.
** Si vols cuinar sense sucre, pots substituir el sucre de canya per una cullerada d’eritritol. O, si t’estimes més altres alternatives, pots utilitzar mitja cullerada de xarop d’agave o d’auró.
*** Important: per mantenir aquest plat sense gluten, pots comprar fideus asiàtics sense gluten a Veritas. El gruix d’aquests fideus d’arròs tailandès és similar al so-myeon (소면), un fideu fi típic de la cuina coreana.
Recepta elaborada per Dason Kim, creadora del perfil @dadumtable_es