A la nostra cuina situada a Lliçà d’Amunt, molt a prop de Barcelona, elaborem cada dia plats ecològics per emportar-se, a més d’alguns productes de la marca Veritas, com les cremes i els gaspatxos.
Mireia Anglada, responsable de la Unitat de Negoci de la Cuina
Mireia Anglada, la nova responsable de la Unitat de Negoci de la Cuina, ens explica com són els processos de producció i quines són les seves característiques.
Quin és el valor diferencial de la cuina que es fa a Veritas?
La cuina que fem a Veritas és honesta i amb valors perquè tots els aliments que hi fem servir són ecològics i els processos que hi seguim, més sostenibles. Estic molt orgullosa de poder cuinar sabent que cuidem el consumidor amb plats lliures de pesticides o altres tòxics i ingredients amb una qualitat extrema.
Quins processos s’utilitzen per mantenir la qualitat, el gust i els nutrients dels aliments?
A la nostra cuina apostem per la salut i per la qualitat organolèptica. Per això, valorem les coccions suaus i a baixa temperatura per mantenir les notes de sabor més adients per a cada producte.
Mireia Anglada, responsable de la Unitat de Negoci de la Cuina
Tenim tecnologia industrial que ens permet cuinar a temperatures controlades, forns intel·ligents que cuinen de manera uniforme i abatedors de temperatura que permeten un refredament ràpid per evitar contaminacions i allargar la vida útil del producte, entre moltes altres eines per assegurar la qualitat i el gust dels aliments que cuinem. A més, hi ha un equip humà i molt respectuós dins d’aquest projecte que creu que es pot fer un món millor cuidant el que menges, i això també es nota.
Quines estratègies s’utilitzen per minimitzar el malbaratament alimentari?
Aquest és un punt molt important per a nosaltres. A part de cuinar cada dia per no generar malbaratament, fem servir les noves tecnologies per aprofitar tots els aliments. Per exemple, tenim una trituradora que ens permet trinxar tota mena de pells de verdures. Això significa que, per exemple, a un gaspatxo hi podem afegir la pell del tomàquet sense que sigui molest al paladar, perquè té una trituració molt suau que no es nota.
En aquest sentit, a part d’augmentar el nivell de fibra del producte, evitem llençar bases que aporten salut i funcionalitat. M’encanta estudiar cada ingredient i saber com utilitzar-lo. Per una altra banda, també minimitzem el malbaratament alimentari recollint les fruites i les verdures que estan en bona conservació de les botigues, però que per l’aspecte que tenen no es vendran. Llavors, en fem aliments com compotes o bases per a sofregits.
Quines pràctiques sostenibles es duen a terme en els processos de producció?
Portem a terme moltes pràctiques sostenibles, però una de molt important és els envasos que utilitzem. Les ampolles de les cremes o els gaspatxos són de vidre i, a través del projecte “Retorna, reutilitza i torna a començar”, donem l’opció de poder retornar-les perquè es netegin, desinfectin i es tornin a fer servir. A més, les safates que emprem són de base de polpa de paper i d’elements totalment reciclables.
Quina estratègia s’utilitza per elaborar plats saludables i equilibrats?
Per una banda, els aliments ecològics tenen una part nutricional molt més elevada que els aliments no ecològics, per això són més saludables.
Mireia Anglada, responsable de la Unitat de Negocio de la Cuina
Per una altra, fem tota mena de plats amb verdura, pasta, arròs, carn i llegums, i oferim la possibilitat de combinar-ne diversos per aconseguir un equilibri nutricional. Per això, a les botigues es poden trobar idees de menús complets combinant un plat amb un altre.
Quins processos es duen a terme per elaborar els plats?
Des de l’equip de recerca i desenvolupament, abans de treure un plat nou sempre fem un estudi de les tendències que hi ha al mercat. Una vegada les tenim visualitzades, creem les receptes amb les premisses de salut, organolèptica i sostenibilitat. A més, treballem amb productes vius i de temporada i l’equip de Category Managers per buscar els millors aliments del mercat per portar a terme la recepta.
Entreviste a Mireia Anglada, responsable de la Unitat de Negocio de la Cuina.
Descobreix la diversitats de plats de la nostra cuina ecològica.
T’ha agradat aquesta entrevista amb Mireia Anglada, responsable de la Unitat de Negoci de la Cuina? Descobreix més aquí.
Contingut relacionat
Entrevistes
Estrenem nous envasos sostenibles a la Cuina Veritas!
Els nous envasos sostenibles on a partir d’ara s’envasarà el...
Entrevistes
Cuina Veritas – Des de dins
Ecològica i sostenible, Cuina Veritas t’ofereix una gran varietat de...
Entrevistes
Setmana de l’Impacte de Veritas
A Veritas organitzem la Setmana de l'Impacte! Newton ja ho...
Entrevistes
Puja al mood Veritas
Aquest mes de setembre, puja al mood Veritas! Torna a...