Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Aquestes lleguminoses són de les més utilitzades a la cuina mediterrània i a tot el món. En aquest article t’expliquem com cuinar els cigrons perquè siguin més saborosos i digestius.
Els cigrons són una font de proteïnes i contenen moltes vitamines, com la B1, la B6 i l’àcid fòlic, a més de minerals com el fòsfor i el ferro. Gràcies a la seva aportació en nutrients i en fibra, afavoreixen el trànsit intestinal i ajuden a combatre l’estrenyiment.
La clau perquè els cigrons quedin tendres és la cocció.
Quan estiguin llestos, pots desar-los a la nevera entre 3 i 4 dies. També els pots congelar per racions, t’aguantaran entre 4 i 5 mesos. En aquest cas, només els hauràs de treure del congelador i posar-los en una paella o al microones.
Una vegada cuits, els pots fer de múltiples formes: fregits amb espècies, triturats per fer un hummus o una crema per acompanyar la carn o el peix, aixafats per fer un falàfel, entre moltes d’altres…
Però la manera més clàssica de fer-los és amb un guisat.
No hi ha unanimitat sobre l’origen de consum i cultiu dels cigrons, ja que algunes recerques els situen a la zona de la conca mediterrània i d’altres, en canvi, a l’Àsia occidental. El que sabem del cert és que és un llegum que es remunta a temps prehistòrics perquè s’han descobert evidències de la seva presència en excavacions preneolítiques a Sicília.
Aconsegueix els millors cigrons ecològiques a la nostra botiga online.
Text: Borja López (@borjalopezz), xef de cuina de mercat.
Saboroses i apetitoses, aquestes burgers de cigrons són molt nutritives...
Els llegums són perfectes per a una amanida, s’adapten a...
Els nens són grans seleccionadors dels aliments que mengen i...
Aquest brownie de cigrons són unes postres delicioses i saludables,...