Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Una dieta saludable i equilibrada és fonamental per enfortir el sistema immunitari de cara a prevenir el contagi de virus i bacteris. Pren nota dels aliments recomanats i combina’ls entre si per potenciar-ne els efectes.
Per evitar que les defenses s’afebleixin és molt important portar un estil de vida actiu, controlar en la mesura que sigui possible l’estrès i alimentar-se de manera equilibrada i ecològica, ja que, segons nombrosos estudis, aquest tipus d’alimentació és més rica en vitamines, minerals i antioxidants, uns nutrients que són de gran ajuda en la lluita contra les infeccions.
Les verdures crucíferes, com el bròcoli, la coliflor i les cols, són riques en vitamina C, un reconegut antioxidant, i compostos ensofrats, que es relacionen amb la prevenció de diferents malalties. Altres fonts de vitamina C són els vegetals de fulla verda (espinacs, per exemple), el kiwi, les fruites cítriques (taronges i mandarines, principalment), l’all i la ceba. A més, aquests dos últims també aporten compostos ensofrats i altres antioxidants que reforcen les defenses i neutralitzen els radicals lliures.
Un dels principals beneficis dels fermentats (iogurt, quefir, tempeh, miso, xucrut…) és que aporten bacteris amb propietats probiòtiques. Aquests bacteris regeneren la microbiota intestinal i activen les defenses, gràcies a les substàncies que produeixen.
El peix blau i alguns mariscos són rics en omega-3, un tipus de greix poliinsaturat amb propietats antioxidants i antiinflamatòries, que intervenen en les funcions del sistema immunitari i contribueixen al seu correcte funcionament.
En general, els bolets –entre els quals destaquen el xiitake, el maitake o el cordíceps– són font de betaglucans, un tipus de compost conegut per la seva acció en la resposta immunitària.
L’equinàcia, les fruites vermelles, el crespinell i l’astràgal son algunes de les plantes que s’aconsellen per augmentar les defenses; mentre que la farigola, el malví i las agulles de pi són perfectes en cas de grips i refredats pel seu efecte balsàmic i expectorant.
Quant a les espècies, la cúrcuma amb pebre negre té efectes antioxidants, digestius i immunostimulants; l’all i la ceba en pols aporten compostos sulfurats; i el pebre vermell i la caiena són rics en capsaïcina, una substància d’acció antioxidant que contribueix a reduir les infeccions.
T’ha agradat aquest article? Llegeix més consells sobre alimentació saludable.
En aquest menú per enfortir el sistema immunitari combinem múltiples aliments saludables de...
Una alimentació rica en vitamina C i altres nutrients antiinflamatoris...
Totalment pura i natural, la mel ecològica conserva intactes els seus nutrients...
Els fermentats formen part de la nostra cultura des de...