Receptes

Ous al forn amb verdures i tomàquets secs

Els ous al forn amb verdures i tomàquets secs és una recepta fàcil de preparar que resulta molt vistosa, saborosa i saludable. Si et ve de gust, pots variar les verdures adaptant-les als teus gustos i triant-les de temporada.

Ous al forn amb verdures i tomàquets secs - Receptes - Veritas

Ous al forn amb verdures i tomàquets secs

Ingredients:

  • 4 ous
  • 2 pastanagues grans
  • 1 carbassó
  • 2 patates mitjanes
  • 130 g de tomàquets secs hidratats en oli
  • 2 porros
  • Pebre negre
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • Comí molt
  • Orenga
  • Formatge tendre de cabra (opcional)
  • Sal marina
  • Oli d’oliva verge extra

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.

Elaboración:

  1. Escalfa el forn a 190 °C.
  2. Pela les patates i trosseja-les a daus petits perquè es coguin bé quan els facis al forn.
  3. Pela les pastanagues i talla-les a rodanxes.
  4. Renta els espàrrecs, descarta’n la part dura del final i trosseja’n la part tendra.
  5. Passa per sota l’aixeta el porro i fes-ne rodanxes petites.
  6. Renta el carbassó i talla’l a mitges llunes.
  7. Unta una safata de forn amb oli, col·loca-hi les patates i les verdures per damunt, amaneix-les amb un bon raig d’oli i un pessic de sal, remena-ho i enforna-ho durant uns 40-45 minuts o fins que les verdures estiguin tendres.
  8. Mentrestant, tritura els tomàquets secs en un processador d’aliments, juntament amb 50 ml d’oli, 1 culleradeta de sal, ½ culleradeta de comí, ½ culleradeta d’orenga i pebre negre al gust.
  9. Ratlla una mica de formatge de cabra i reserva’l.
  10. Barreja les verdures rostides amb la pasta de tomàquets secs i trenca-hi els ous per damunt, procurant que quedin separats.
  11. Escampa el formatge de cabra ratllat per sobre i torna-ho a enfornar uns 12-15 minuts.
  12. Retira-ho del forn i, abans de servir, trenca els ous i barreja’ls amb les verdures.

Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa Gina Estapé, nutricionista integrativa.

Descobreix més receptes.

Contingut relacionat

  • Receptes

Moniato rostit amb magrana, salsa de tahina i iogurt

A més de ser saborosos i de color intens, el...

  • Receptes

Fonoll i coliflor amb salsa de taronja

Fonoll i coliflor amb salsa de taronja, una recepta fàcil...

  • Receptes

Ou – Tècniques de cuina

L’ou és un dels aliments més complets que existeixen. Conté...

  • Receptes

En què es diferencien els ous ecològics? – Estudis

Alguns dels principals criteris en què ens basem quan anem...