El coffee banana bread és un pa de pessic molt suculent i aromàtic, fruit de l’harmoniosa barreja de canyella, cafè i coco. Ideal com a postres o per acompanyar un cafè o te en qualsevol moment.
Coffee banana bread
Ingredients:
- 4 plàtans madurs
- 1 tassa de farina de fajol
- 1 tassa de farina d’ametlla
- 1 tassa de beguda vegetal
- 1/2 tassa de coco ratllat
- 1 taronja
- 150 g de xocolata amb llet
- 3 cullerades de cafè mòlt
- 1 grapat d’ametlles
- 1 cullerada de canyella en pols
- 1 sobre de llevat en pols especial per a reposteria
- 1/4 de tassa d’oli d’oliva verge extra o de coco
- Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- Escalfa el forn a 180ºC i prepara un motlle de forn per a pa, o el que tinguis a mà, amb paper d’enfornar.
- En un bol gran, barreja la farina de fajol amb la d’ametlla i incorpora-hi el coco ratllat, la canyella, el llevat i un pessic de sal.
- Esprem la taronja i ratlla una cullerada de pell. Reserva-ho.
- Talla a tires mig plàtan ja pelat. Reserva-ho.
- Pela tres plàtans i aixafa’ls amb la forquilla en un bol. Reserva-ho.
- Fon la xocolata al bany maria. Per accelerar el procés pots afegir-hi una mica de líquid: beguda vegetal o suc de taronja.
- Afegeix el cafè a la xocolata i remena-ho bé.
- Posa la xocolata, la beguda vegetal i el suc i la ratlladura de taronja al bol del plàtan aixafat i torna-ho a remenar.
- Incorpora-hi a poc a poc la mescla de farines i l’oli.
- Trosseja unes avellanes i afegeix-les al bol.
- Aboca la massa al motlle i decora-la per damunt amb avellanes trossejades i el plàtan tallat a tires.
- Enforn-ho durant 45 minuts o fins que estigui fet per dins.
Gaudeix d’aquesta dolça receta de la foodblogger Alina, de Green Mama.
Per a aquesta recepta hem utilitzat el cafè Mujer Uganda, un producte de comerç just que hem desenvolupat juntament amb Oxfam Intermón, amb l’objectiu d’ajudar a les dones que es dediquen a la producció de cafè a Uganda.
Descobreix la nostra col·lecció de postres saludables.