Els galets farcits olen ser els protagonistes de la típica escudella de Nadal, però si vols sorprendre els teus comensals, serveix els galets gratinats i farcits de xiitakes i maitakes, dos bolets molt saludables que imprimeixen a la recepta una aroma i una textura inconfusibles.
Galets farcits
Ingredients:
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Posa a escalfar en una olla aigua abundant amb una cullerada de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi els galets i cou-los segons les instruccions. Escorre’ls i reserva’ls.
- Mentre es fa la pasta, neteja els bolets amb un drap humit i talla’ls en cubs petits. Pela i trosseja la ceba també en cubs.
- En una paella antiadherent tira un rajolí d’oli, afegeix-hi la ceba i sofregeix-la a foc mitjà fins que estigui daurada.
- Incorpora-hi el gingebre i barreja’l amb la ceba durant 1 minut.
- Afegeix-hi els bolets i cou-ho tot a foc mitjà. Deixa que els bolets deixin anar tota l’aigua i agafin una mica de color durant uns 15 minuts més o menys.
- Quan faltin uns 3 minuts perquè els bolets estiguin fets, afegeix-hi el coriandre tallat molt fi, un pessic de sal i una mica de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé durant un parell de minuts, apaga el foc, escampa-hi 4 cullerades de formatge vegà ratllat i torna-ho a barrejar.
- Amb l’ajuda d’una cullera petita, emplena els galets amb la barreja i col·loca’ls en una safata de forn.
- Aboca-hi la beguda vegetal i escampa la resta del formatge per damunt. Gratina-ho durant uns 25 minuts i serveix-ho calent.
Aquesta recepta nadalenca la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Descobreix una altra recepta nadalenca: canelons de bolets.