Tècniques de cuina

Soja texturitzada – Tècniques de cuina

La soja texturitzada és una proteïna vegetal que es pot utilitzar com a alternativa a la carn picada. Descobreix com utilitzar-la a la cuina, amb aquest vídeo de la xef Mireia Anglada.

Soja texturitzada

S’obté a partir de la soja; es tritura fins a aconseguir una farina, i d’aquesta s’extreu el greix.

A les botigues podem trobar-la fina o gruixuda. La fina és ideal per fer farcits i la gruixuda per a saltats.

Abans d’utilitzar-la, s’ha d’hidratar.

Soja texturitzada - Tècniques de cuina - Veritas

Hidratada en aigua

  1. Utilitza una proporció de soja texturitzada gruixuda per dues d’aigua tèbia (també pots fer-ho amb brou o beguda vegetal).
  2. Barreja-ho tot i deixa-ho en remull durant 10 minuts.
  3. Estarà hidratada quan hagi absorbit tota l’aigua.
  4. Una vegada inflada, es pot fer servir en saltats o en estofats, per exemple.

Hidratada en salsa

  1. Salta una proporció de soja texturitzada fina amb oli a la paella perquè la textura sigui cruixent.
  2. Quan comenci a torrar-se, afegeix-hi la salsa i deixa que bulli.

Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Amarant – Tècniques de cuina

L’amarant, un cereal amb un alt percentatge en proteïna. A...

  • Tècniques de cuina

Farina de cigrons – Tècniques de cuina

Farina de cigrons, sense gluten i molt rica en calci....

  • Tècniques de cuina

Tofu – Tècniques de cuina

El tofu és una proteïna vegetal molt versàtil a la...