Cuixes de pollastre farcides, un clàssic dels àpats nadalencs i un plat molt complet i vistós que sol agradar a tota la família. Una recepta de la xef Mireia Anglada.
Proteica i baixa en greixos, la carn de pollastre té un gust suau i delicat que combina perfectament amb la dolçor de la fruita seca, que enriqueixen la recepta amb vitamines i minerals.
Cuixes de pollastre farcides
Ingredients:
Per a la salsa:
Per a la guarnició:
Elaboració:
- Posa a remullar les prunes juntamnet amb les orellanes i el canonet de canyella en el vi dolç.
- L’endemà, reserva el vi del marinat de la fuita seca i talla en trossos petits les prunes i les orellanes.
- Barreja-les amb la carn picada de vedella, els pinyons i les nous (que hauràs trossejat una mica anteriorment) i salpebra-ho.
- Sala les cuixes, farceix-les amb la barreja anterior i lliga-les.
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- En una paella, posa una mica d’oli i daura les cuixes de pollastre.
- Trosseja les verdures de la salsa i col·loca en una altra paella amb una mica d’oli, juntament amb els ossos i la fulla de llorer, i deixa que es vagi daurant el conjunt.
- Una vegada daurades les cuixes, salpebra-les i llença el greix que han deixat anar.
- Barreja les preparacions de les dues paelles amb la pell del pollastre cap amunt. Desglaça-ho amb el vi que has reservat anteriorment, afegeix-hi la canyella i la farigola i deixa que arrenqui el bull.
- Posa la preparació en una safata de forn i rosteix-ho durant uns 25 minuts aproximadament.
- treu-ho del forn, cola la salsa i lliga-la per reducció juntament amb les pastanagues i les cebetes que hauràs començat a saltar amb la cansalada. Afegeix-hi prunes i orellanes al gust i deixa espessit.
- Talla el pollastre en medallons i afegeix-lo a la salsa perquè s’escalfi.
També et proposem altres receptes nadalenques, i altres opcions veganes.