La textura crocant i el gust torrat de la granola combinen a la perfecció amb el gust dolç lleuger i nutritiu de la carbassa caramel·litzada. Aquest bol de carbassa és un esmorzar de cullera molt complet, apte per a tots els membres de la família.
Aquesta recepta ens la proposa Rocío Montoya, de Veggie Boggie.
Bol de carbassa dolça i granola cruixent
Ingredients:
- 1 rodanxa gran de carbassa
- 1 poma
- 1 llimona
- 2 cullerades petites de panela
- 2 cullerades petites de canyella en pols
- 1 cullerada petita de cardamom acabat de moldre
Per a la granola:
- 1 tassa de flocs de civada gruixuts
- 4 unces de xocolata pura
- 4 nous
- 1 rodanxa de gingebre fresc ratllat
- 2 cullerades soperes de panela
- 2 cullerades soperes de mel
- 1 polsim de nou moscada acabada de moldre
- 1 pessic de sal rosa
- 1 raig d’aigua
- 2 cullerades soperes d’oli de coco
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Prepara la granola, barrejant tots els ingredients (a excepció de les nous).
- Col·loca la barreja en una safata de forn folrada amb paper vegetal i enforna-la a 150 °C durant mitja hora, remenant cada 10 minuts.
- Pica les nous i incorpora-les a la massa del forn els últims 5 minuts.
- Retira la granola del forn, deixa que es refredi i reserva-la en un plat.
- Fon les unces de xocolata, espera que quedi tèbia i aboca-la sobre la granola. Refrigera-ho fins que la xocolata se solidifiqui i guarda la granola en un pot a la nevera.
- Esprem la llimona i reserva’n el suc.
- Talla la carbassa i la poma en daus i ruixa’ls amb el suc de llimona.
- Afegeix-hi la canyella i la panela, barreja-ho bé i enforna-ho a 180 °C uns 20 minuts, fins que comenci a daurar-se.
Serveix els daus de carbassa calents amb la granola i assaona-ho amb una mica de iogurt al gust.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes dolces.