Faig dieta pero no m’aprimo … Per quin motiu ens costa perdre pes tot i menjar amanides, fruita i productes integrals? Xevi Verdaguer té la resposta: “
no som el que mengem, sinó el que els nostres bacteris fan amb el que mengem”.

Avui en Xevi ens explica que la ràtio entre les diferents espècies bacteriantes del nostre intestí és un paràmetre biològic clau a l’hora d’aprimar-nos i quins són els aliments que influeixen en la composició de la nostra microbiota.
Els nostres bacteris intestinals (microbiota) controlen constantment el funcionament del metabolisme i
són responsables de les inflamacions del nostre cos, les acumulacions de greix i la propensió o no al sobrepès o la obesitat.
Una gran diversitat bacteriana i l’equilibri entre les diferents espècies promou no només una bona salut digestiva, sinó també un excepcional benestar emocional, inmunològic i endocrí. Contràriament, una inestabilitat de la microbiota pot provocar que acabem tenint problemes digestius, ansietat, un estat anímic baix, alteracions immunològiques i disfuncions hormonals. És molt habitual patir als i baixos emocionals juntament amb episodis de restrenyiment, còlon irritable, infeccions d’orina o vaginals de repetició i arrossegar problemes de sobrepès mentre intentem tractar tot plegat amb dietes, antibiòtics, ansiolítics, suplements vitamínics…
El 95% dels bacteris que viuen a l’intestí poden agrupar-se en tres grups. L’equilibri entre aquests i les espècies que els componen resulta fonamental per a la salut i quan volem aprimar-nos.
L’excés de pes i altres malalties es caracteritzen pel desequilibri de la microbiota i la poca diversitat del microbioma, i segons quins bacteris hi predominen el que mengem tindrà un efecte o un altre.
Recentment, Yulan Wang i el seu equip van publicar una revisió científica a la que demostren que si se segueix una dieta basada en vegetals o en proteïnes animals, la composició de la microbiota cambiarà notablement.
Per tant,
Xevi Verdaguer et recomana per perdre pes:
- Seguir un règim vegetarià i consumir probiòtics.
- Introduir a la dieta grans sencers, és a dir, integrals. Descobreix les receptes que et proposem.
- Menjar tres nous cada dia.
- Afegir al cistell de manera regular: ceba vermella, espàrrecs, plàtan madur, arrel de xicoria, endívies, all, porro, llavors de lli, sègol, blat, ordi, civada, arròs integral, sorgo, mill i blat de moro.