Brownie de remolatxa, saludable, esponjós per dins i cruixent per fora.
Brownie de remolatxa
El brownie és un deliciós pa de pessic que va néixer per casualitat quan un reboster americà es va oblidar de posar llevat al pastís que estava preparant.
És una recepta molt senzilla, preparada per la foodbloggerGreen Mama, i en aquesta ocasió la remolatxa l’enriqueix amb vitamina C i antioxidants, a més d’aportar suculència, aroma i color a la massa.
Ingredients:
4 remolatxes
250 g de farina de fajol
80 g d’avellanes crues pelades
10 dàtils
50 g de quinoa inflada
4 cullerades soperes de cacau cru
3 cullerades soperes de xarop d’atzavara
Sal
Coco deshidratat
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Escalfa el forn a 180ºC.
Pela les remolatxes, talla-les a daus i cuina-les al vapor o bullides.
Treu els pinyols dels dàtils i talla’ls a trossos. Fica’l a la batedora juntament amb la remolatxa i tritura-ho molt bé.
En un bol gran, barreja la quinoa inflada, la mescla anterior, una mica de sal, el cacau cru, la farina, el xarop d’atzavara i les avellanes triturades.
Folra una safata de forn amb paper per cuinar i aboca-hi la massa repartida uniformement.
Forneja-ho durant 20 minuts o fins que en punxar la massa amb un ganivet aquest surti sec.
Treu el pa de pessic del forn i deixa’l refredar bé un mínim de 10 minuts perquè els ingredients quedin ben integrats.
Una vegada fred pots empolvorar per damunt una mica de cacau cru i coco deshidratat.