Consejos

Nutrients per al sistema nerviós

Mantenir el sistema nerviós en bones condicions és bàsic per trobar-se bé, ja que un desequilibri pot causar estrès, ansietat, problemes de memòria… Per assegurar que funcioni de manera òptima has de consumir determinats nutrients, ja sigui mitjançant l’alimentació o complementat-la. Nutrients per al sistema nerviòs - Veritas

Nutrients per al sistema nerviós

Magnesi

El magnesi i la vitamina B6 contribueixen a la correcta activitat del sistema nerviós i a la funció psicològica normal. Si no se n’aconsegueixen els nivells suficients amb la dieta pot aparèixer un dèficit, igual que passa en determinades circumstàncies, com una situació estressant. En aquest cas, és posible que en necessitis una aportació extra.

Omega-3 plus (DHA)

Els àcids grassos omega-3 són molt interessants per a l’estructura del sistema nerviós. Concretament, l’àcid docosahexaenoic (DHA) ajuda a mantenir el funcionament normal del cervell i una falta d’aquest podria desencadenar alteracions en el procés d’aprenentatge, la memòria i la capacitat de concentració.

Vitamines del grup B

A més d’afavorir una bona activitat psicològica, les vitamines del grup B estimulen la síntesi natural d’aminoàcids. Aquestes vitamines es redueixen ràpidament amb un treball intel·lectual intens i quan els seus nivells baixen poden aparèixer ansietat, falta de concentració i dificultats per dormir. Així mateix, una dieta rica en farines blanques i productes industrials en provoca la manca, per la qual cosa s’aconsella substituir els cereals refinats per integrals i prendre llevat de cervesa. Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb cereals integrals.

Contenido relacionado

  • Consejos

Com combatre l’estrès

Estem en una època en què combatre l'estrès és més...

  • Consejos

Superfoods

Superfoods, una petita quantitat té una densitat enorme de nutrients...