Ahora en Veritas

Challenge Veritas: Producción y consumo responsables

Seguim endavant amb el Challenge Veritas! La nostra proposta és que junts fem avançar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i aquest mes d’octubre els reptes recauen sobre l’Objectiu 12: Producció i consum responsables.

ODS 12: Producció i consum responsables - Sostenibilitat - Veritas

ODS 12: Producció i consum responsables

“Menys és més” és l’essència de l’Objectiu 12 dels ODS perquè consisteix a fer més i millor amb menys. Es tracta de ser conscients del que produïm, comprem i consumim per no malgastar res; a més d’informar-nos i adquirir productes que s’hagin produït de manera responsable, sostenible i justa. A Veritas treballem cada dia per fer possible aquest objectiu i t’expliquem com ho fem:

Establim relacions de proximitat amb productors sostenibles

Compartim valors i filosofia amb els nostres proveïdors. El nostre objectiu comú és seguir un model de producció ecològica i sostenible per poder oferir aliments respectuosos amb les persones i el planeta.

Tenim un impacte positiu en els nostres uniformes

L’aigua és un recurs imprescindible i escàs, per això fem un consum responsable i impulsem projectes per reduir-ne l’ús. Així, produïm els nostres uniformes de manera sostenible i els elaborem amb materials reciclats i respectuosos amb el planeta; una iniciativa amb la qual hem estalviat més de 16 milions de litres d’aigua durant la seva confecció.

Apostem pels envasos sostenibles

Utilitzem envasos respectuosos amb el medi ambient, com l’RPET, els materials compostables, l’alumini reciclable i el vidre. Un bon exemple d’això són les més de 34 referències de la marca Ecorganic, l’envàs de les quals és compostable, o els envasos retornables de vidre de l’aigua Sant Aniol. I també hem dissenyat unes noves safates sostenibles per als plats per emportar de la Cuina Veritas.

Consumim energia verda

La nostra llum prové d’energies renovables i, gràcies a aquesta pràctica, el 2020 vam estalviar més de 3 milions de kg de CO₂, una dada que equival aproximadament a un estalvi de 23.000 quilòmetres amb cotxe.

Donem una segona vida a la roba

La compra massiva de roba fa que només a Catalunya es generin al voltant de 20 kg de residu tèxtil per habitant cada any. Davant d’aquesta dada, promovem el Veritas Textile Project, un servei que s’impulsa des de la botiga online de Veritas mitjançant el qual recollim gratis la roba, el calçat i els complements que ja no s’utilitzen i els portem a la Fundació Humana perquè tinguin una segona vida. Amb aquesta iniciativa, durant els sis primers mesos del 2021, hem aconseguit recuperar l’equivalent a 5.300 peces de roba i calçat que han estat reutilitzades o reciclades amb finalitats socials.

I tu, com pots ajudar?

Perquè el consum sigui responsable cal canviar els patrons de consum cap a altres de més sostenibles. Aquests són els reptes que et proposem per a aquest mes d’octubre:

  1. Challenge 1: Planifica els menús setmanals. Organitza els menús amb antelació i compra únicament els aliments que consumiràs; així no tindràs menjar de més i evitaràs que caduqui o es faci malbé. Igualment, tria productes ecològics i sostenibles i recorda que a Veritas apostem per un model d’alimentació sostenible i que als nostres supermercats només trobaràs productes ecològics.
  2. Challenge 2: Evita comprar envasos de plàstic. Aquest repte consisteix a reduir en un 50% tots els envasos de plàstic, cosa que significa que si normalment produeixes dues bosses de plàstic a la setmana, només n’hauries de produir una. Per aconseguir-ho, és imprescindible fer una compra responsable dels recursos i els aliments que consumeixes: compra a granel, fes servir bosses reutilitzables, adquireix aliments que estiguin en envasos compostables i beu aigua de l’aixeta filtrada en lloc de comprar ampolles d’aigua de plàstic. A Veritas oferim una àmplia gamma d’aliments amb envasos compostables.
  3. Challenge 3: Dona la roba que no utilitzes. Aprofita el canvi d’armari per donar les peces que ja no et poses a una entitat social i tingues present que en comprar online a Veritas et recollim la roba a casa. Procura no comprar roba que no necessites i si et vols renovar el vestuari, inclina’t per la moda sostenible o la roba de segona mà.

Informa’t sobre l’Objectiu 12: Producció i consum responsables.

Contenido relacionado

  • Ahora en Veritas

Challenge Veritas: Salud y bienestar. ¿Te unes?

Piensa global, actúa local. En Veritas estamos comprometidos con los...

  • Ahora en Veritas

Hemos compensado nuestra huella de carbono por segundo año consecutivo

¡Somos neutros en carbono! Desde el primer día, en Veritas...

  • Ahora en Veritas

En Veritas tenemos un claro compromiso con la sostenibilidad

Más allá de abastecer los hogares con productos saludables y...