Consells

Què pots menjar per millorar la pell?

Sabies que la salut de la teva pell reflecteix l’estat general del cos? Per això, mantenir una pell saludable va més enllà de l’estètica, i pots aconseguir-ho seguint una alimentació equilibrada, fent exercici regularment i descansant bé. És un procés gradual, però el resultat val la pena.

La nostra pell neix saludable i flexible, però amb el temps, s’enfronta a desafiaments que la perjudiquen. La dieta exerceix un paper crucial en la salut cutània i la connexió entre la microbiota intestinal i la pell és clau per abordar malalties dermatològiques, com l’acne, la psoriasis i la dermatitis atòpica.

Antioxidants essencials

Capaços de neutralitzar l’acció oxidant dels radicals lliures, els antioxidants resulten imprescindibles per mantenir una bona salut cutània. Es troben en abundància en fruites i verdures; i és recomanable consumir-les de colors variats, com taronges, vermells, morats i verds. Les vitamines A, E, B i C –presents en pastanagues, moniatos, carbassa, fruites cítriques, pebrots vermells, maduixes, tomàquets, bròcoli, nous i oli d’oliva extra verge– també posseeixen propietats antioxidants, a més d’antiinflamatòries. I recorda que el te verd i el te roibos atresoren altes quantitats de polifenols, uns antioxidants que redueixen la inflamació i milloren l’estat de la pell.

Té verde

Greixos saludables i zinc

Els àcids grassos omega-3, que aporten els peixos grassos, les nous, les llavors, el marisc i la carn de pastura, mantenen la pell hidratada i flexible; mentre que el zinc regula la producció de seu i té propietats antimicrobianes. Ostres, cranc, llagosta, llavors de carbassa, llenties, carn de bou, quinoa i pollastre són aliments rics en zinc.

Aliments prebiòtics

Els prebiòtics promouen la diversitat de la microbiota intestinal, la qual cosa causa un impacte positiu en la salut de la pell; per això és convenient incloure en la dieta opcions com xucrut, quefir, ceba i plàtan, poma i espàrrecs.

No als ultraprocessats!

Evita els productes amb alta càrrega glucèmica (processats, refrescos), perquè augmenten els nivells de sucre en sang, així com els ultraprocessats (menjar ràpid, brioixeria, gelats…), que contenen carbohidrats refinats i olis vegetals processats que poden empitjorar els problemes cutanis.

Contingut relacionat

  • Consells

Butirat: què és, quina és la seva funció i com obtenir-lo

Sabies que el butirat és un greix que es produeix...

  • Consells

Intestí permeable, què és i com millorar-ho?

Quan l’intestí es torna anormalment porós, toxines, bacteris i substàncies...

  • Consells

¿Què pots menjar durant la regla?

La influència de la dieta en el cicle menstrual és...

  • Consells

Ecotalk amb Rosa Maria Lamuela Raventós

Rosa Maria Lamuela Raventós és professora del Departament de Nutrició,...