Ara a Veritas

Pans d’hivern

Quan baixen les temperatures ve de gust gaudir d’un pa més consistent i energètic, com l’antic, el de fajol, el de segol… Elaborem els pans d’hivern diàriament de manera artesanal, només amb ingredients ecològics i respectant els llargs temps de fermentació per obtenir peces de gust i textura excepcionals.

Pans d'hivern - El nostre pa ecològic - Veritas

La tardor i l’hivern són temps de coccions elaborades que reclamen l’acompanyament de pans intensos i amb personalitat, fruit de l’estudiada combinació d’ingredients de màxima qualitat, que també pots degustar sols o amb patés, embotits, formatges, melmelades…

Pans d’hivern

Antic: amb nous, xia i mel de romaní

Elaborat segons una recepta tradicional dels Pirineus, combina tres farines diferents (blar, sègol i espelta) amb nous, mel de romaní, llet sencera i llavors de xia.

La seva molla és esponjosa i de color crema a causa dels pigments originals de les farines ecològiques que fem servir, que no han estat blanquejades químicament.

De fajol: paladar suau i molla densa

És perfecte per maridar tant amb aliments dolços com salats. Gràcies a la mescla, en les proporcions justes, de les farines de fajol i blar, obtenim un pa deliciós i molt aromàtic.

De sègol: crosta fosca i gust intens

Es caracteritza per un gust lleugerament àcid i combina perfectament amb qualsevol aliment. A més, ajuda a regular el metabolisme, ja que el sègol és un cereal molt ric en fibra, vitamines i minerals.

Integral amb llavors: cruixent i nutritiu

Atresora una gran quantitat de greixos saludables, antioxidants i minerals -aportats per les llavors de gira-sol i el lli daurat i marró- i, gràcies a la presència dels betaglucans de la civada en flocs, contribueix a equilibrar el colesterol.

El fem amb farina integral ecològica, obtinguda de la molta de grans complets (amb segó, el germen i l’endosperma), un fet que marca la diferència de la farina integral industrial, que sol ser farina refinada a la qual han afegit el segó, i per això en l’etiquetatge posa “amb un x% de segó”.

La importància de la fermentació

La qualitat del nostre pa es fonamenta en diversos factors: la matèria primera ecològica, la recepta… i, sens dubte, la fermentació. Després de pastar els ingredients, la massa reposa en bloc durant una hora i mitja; després, es formen les peces i prossegueix la fermentació, que en alguns casos arriba a les 24 hores i és clau perquè la massa tingui la força necessària i el pa adquireixi volum i esponjositat al forn i es mantingui tendre uns quants dies.