Llegir etiquetes

L’etiqueta d’una orxata ecològica


L’estiu no seria el mateix sense un got d’orxata. Això sí, una orxata ecològica autèntica, elaborada seguint la recepta tradicional.

L'etiqueta d'una orxata ecològica - Veritas

L’etiqueta d’una orxata ecològica

L’orxata de xufla és una beguda refrescant originària de València. La recepta tradicional es preparava a partir d’aigua, sucre i xufles picades o moltes. La xufla és un fruit semblant a l’avellana que procedeix de les arrels de la planta juncia avellaneda i destaca per les seves propietats nutricionals. És rica en minerals, greixos insaturats i proteïnes. Per elaborar-la, primer es renten les xufles, després es passen per un molí per triturar-les i es deixen un temps en maceració, on es premsen diverses vegades fins a obtenir-ne l’extracte final.

Hem analitzat l’etiqueta d’una orxata ecològica Veritas i la d’una no ecològica d’una marca referent del sector. La de Veritas s’elabora amb aigua, xufles, sucre de canya, lecitina de gira-sol com a emulgent i dos estabilitzants naturals: goma guar i goma xantana. Està lliure d’aromes i gluten, i és apta per a vegans. L’orxata no ecològica, per contra, hi afegeix aromes de llimona i canyella. A més, conté additius com l’E-472 C, E-407, citrats de sodi i proteïna de llet.

Diferències entre una orxata ecològica i una de no ecològica

Aquest estiu gaudeix d’una orxata tradicional, ben freda i fins i tot granissada. Et proposem semicongelar-la i batre-la abans de beure-te-la.

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.

Contingut relacionat

  • Llegir etiquetes

L’etiqueta d’una crema de cacauets ecològica

És una bona idea incloure la crema de cacauets ecològica...

  • Llegir etiquetes

L’etiqueta d’un hummus ecològic- Llegir etiquetes

L’hummus ja se situa entre els bàsics de moltes cases,...