Llegir etiquetes

L’etiqueta d’un torró ecològic

El torró és un clàssic de les festes nadalenques, però moltes vegades evitem consumir-lo per l’excés de sucre que conté. Hem analitzat l’etiqueta d’un torró ecològic, comparada amb la d’un de no ecològic, per demostrar-te que en els que trobaràs a les nostres botigues prevalen matèries primeres de qualitat com les ametlles i les avellanes, per sobre del sucre. Gaudir d’un Nadal saludable és possible!

L'etiqueta d'un torró ecològic - Veritas

El torró ecològic de xocolata amb avellanes Veritas s’elabora a partir d’avellanes i pasta de cacau, que conté sucre de canya i mantega de cacau. El torró ecològic de xocolata amb ametlles Veritas s’elabora a partir d’ametlles i pasta de cacau, que conté sucre de canya, mantega de cacau, llet sencera en pols i lecitina de soja.

El no ecològic de xocolata amb ametlles i avellanes s’elabora a partir de sucre, fruita seca de closca (ametlles i avellanes mòltes), arròs inflat i pasta de cacau, que conté sucre, sal, emulgent E471, lecitina de soja, mantega de cacau, llet desnatada en pols, sèrum de llet en pols, greix de llet i aroma.

L’etiqueta d’un torró ecològic

Ingredients d'un torró ecològic - Veritas
  • Ingredients ecològics: totes les matèries primeres procedeixen de l’agricultura ecològica. En el cas del torró de xocolata amb avellanes, únicament conté avellanes i cobertura de xocolata negra.
  • Sense potenciadors de gust: al torró no ecològic se li afegeix E471 (mono i diglicèrids d’àcids grassos) i aroma.
  • Sucre de canya: s’utilitza com a ingredient per elaborar la cobertura de xocolata. El torró no ecològic, a més del sucre utilitzat per a la cobertura, afegeix sucre a la fórmula.

Torró de xocolata amb ametlles Veritas

  • Només llet sencera en pols: en la cobertura ecològica es fa servir exclusivament llet sencera en pols. En canvi, en la cobertura no ecològica la llet està en forma de llet desnatada en pols, lactosèrum en pols i matèria grassa làctica anhidra.
  • Per què porta lecitina de soja com a emulgent?: en aquest cas és necessari utilitzar emulgent per donar la consistència adequada a la xocolata. La seva presència redueix considerablement la viscositat de la massa gràcies a la disminució de la tensió interfacial entre la mantega de cacau i les partícules del sucre, i s’evita així la utilització d’una quantitat addicional de mantega de cacau.

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.

Contingut relacionat

  • Llegir etiquetes

L’etiqueta d’una sopa de pollastre ecològica

Amb l’arribada del fred, comencem a consumir aliments que reconforten...

  • Llegir etiquetes

L’etiqueta d’una barra de pa ecològica

El pa és un producte de consum diari, o bé...

  • Llegir etiquetes

Privat: Dolços nadalencs per a tothom

Torrons, bombons o neules són algunes de les postres més...