Coneix-nos

Obrador Veritas: autèntic, artesanal i ecològic


En el nostre obrador elaborem peces de fleca, brioixeria i pastisseria ecològiques, buscant sempre el màxim sabor, aroma i qualitat del producte.

Volem que els nostres productes siguin sempre el més artesans possibles. La nostra intenció és fer pans, brioixeria i pastissos honestos i de veritat, sense floritures, cuidant els processos i les matèries primeres amb les quals s’elaboren.

La nostra història

La història del nostre pa ecològic es remunta als inicis de la companyia. Des del principi, vam voler tenir un obrador propi i que aquest fos un senyal d’identitat. Volíem oferir pa de debò als nostres clients i sempre vam tenir molt clar que l’obrador de Veritas era la millor resposta a aquesta idea.

El nostre pa

El pa és un producte fermentat i, com a tal, exigeix un temps adequat de fermentació perquè tots els organismes implicats en el seu desenvolupament puguin exercir la seva funció. És important tenir en compte que el pa és un producte viu i que cal tractar-lo amb el màxim respecte.

Els ingredients bàsics d’un bon pa són aigua, farina, sal i massa mare. Depenent de l’ús que li donarem, utilitzem masses mare de cultiu propi (MMCP) o preferments fets amb llevat fresc. Totes dues elaboracions ens permeten aconseguir l’aroma i la crosta que volem en cadascuna de les nostres varietats.

Pa ecològic, més minerals i més nutrients

El pa ecològic té més minerals totals. En concret, segons un estudi de María Dolores Raigón, doctora en Enginyeria Agrònoma per la Universitat Politècnica de València (UPV), el pa artesanal ecològic integral aporta pràcticament un 33% més de minerals totals que el pa blanc artesanal de producció no ecològica.

Respecte al contingut de matèria seca, María Dolores Raigón també apunta que els pans ecològics artesanals tenen més matèria seca i, per tant, més nutrients respecte al total, a més de ser pans més cruixents i saborosos.